Nazad

PARTIZAN: A, sada utakmice

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 29.06.2012 - 00:37

Fudbaleri Partizana doputovali na slovenačko Pohorje gde će naredne dve nedelje brusiti formu za počekak sezone. Crno-bele u proseku očekuju utakmice svaki drugi dan.

Ekspedicija srpskog šampiona, posle prvog dela priprema na Tari i kratkog, dvodnevnog boravka u Beogradu, preselila se na Pohorje, gde bi trebalo da u naredne dve nedelje "udari glazuru" na formu.

Na Tari se radilo najviše na fizičkoj spremi, dok će u Sloveniji akcenat biti na radu sa loptom. "Parni valjak" će odigrati čak sedam kontrolnih utakmica, a najjače provere imaće protiv Šturma, Videotona i Lokomotive iz Moskve.

Trener Vladimir Vermezović na put je poveo 30 igrača.

Ovaj deo priprema preskočiće dvojica omladinskih reprezentativaca - Nikola Ninković i Aleksandar Mitrović, koji će braniti boje Srbije na omladinskom Evropskom prvenstvu u Estoniji.

Medo Kamara i David Manga imaju obaveze prema svojim afričkim
reprezentacijima i javiće se tek 10. jula. Prilično kasno, jer će crno-beli biti u završnoj fazi priprema i pitanje je koliko će im vremena biti potrebno da se njih dvojica uklope i prihvate metode rade novog šefa stručnog štaba. Naravno, pod uslovom da Vermezović računa na njih. Njihova budućnost u Humskoj je prilično neizvesna, pogotovo Mangina.

Pojačanje iz Libije Mohamed Zabija, takođe, je ostao u Beogradu, ali će na kratko "skoknuti" do Maroka, gde mu je od skoro mesto boravka (Zabija ne može da se vrati u Libiju zbog toga što je podržavao vladu Moamera Gadafija). Libijac je, takođe, imao problem sa slovenačkom vizom, a i muči ga povreda. On je u Partizan stigao iz Kuvajta, gde je sezona u punom jeku, tako da je već u takmičarskom ritmu, ali je prilično umoran posle rada na Tari, jer do sada u karijeri nije bio izložen takvim napornim treninzima.

U četvrtak se iz Beograda etapno dolazilo na Pohorje.

Prvi su stigli novinari, koji su u Sloveniju doputovali Partizanovim autobusom. Predstavnici srpskih medija imali su prijatan šestočasovni put do Maribora. Granice između bivših jugoslovenskih republika prolazili smo sa minimalnim zadržavanjima. Iako smo se kroz celu Hrvatsku vozili brendiranim autobusom crno-belih... Nismo imali nijedan problem.

Prilikom prelaska hrtvatsko-slovenačke granice dogodila se jedna zanimljiva situacija. Hrvatskog carinika je zanimalo da li među desetak novinara iz Srbije ima nekog ko navija za Crvenu zvezdu.

"Dobar dan. Da li među vama ima Delija?", upitao je ljubazno.

Svi smo bili zbunjeni, ali je usledio diplomatski odgovor:

"Nema, mi smo novinari".

"Znam, ali tu blizu su navijači Zvezde. Vraćaju se iz Ljubljane, pokvario im se autobus. Ne bi bilo dobro da vas vide", upozorio nas je carinik.

"Nema problema, nećemo da stajemo do Maribora. A, pošto im je
pokvaren autobus neće moći da nas jure. Hvala", uzvratili smo.

Službenik na granici je pečatirao pasoše i poželeo nam srećan put.

Nekoliko stotina metara dalje morali smo na kratko da izađemo iz vozila - takva su pravila prilikom ulaska u Sloveniju. Pasoška kontrola je u zgradi za putnike koji granicu prelaze autobusima.

"Biće brzo, a još brže ako nam date loptu", sa osmehom nam se obratio Slovenac.

Nismo pristali (takođe, sa osmehom), ali smo i pored toga brzo prešli granicu i uputili se ka Mariboru, odnosno Pohorju.

Tek što smo stigli i raspakovali se, u hotelu "Arena" pojavili su se i prvi članovi stručnog štaba. Šef Vladimir Vermezović i sekretar Ljubiša Ranković. Zahvaljujući vozačkim sposobnostima Drgana Dimitrijevića, poznatijeg kao Bugi, za samo četiri i po sata stigli su od "Zemunela" do Pohorja.

Vermezović i Ranković su obišli teren na kojem će fudbaleri Partizana trenirati narednih dana.

"Prvi put sam ovde na pripremama", rekao nam je trener crno-belih.

"Obišli smo teren, dobar je", dodao je.

U kasnim večernjim satima, posle drugog polufinala Eura 2012 u hotel su stigli i fudbaleri. Avionom iz Beograda do Ljubljane, pa autobusom do konačnog odredišta.

Malo su odmorili, a od utorka nastavljaju rad punim inetzitetom...

Kvalifikacije za Ligu šampiona se bliže. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: