Nazad

Partizan i 29. godišnjica evro titule: Spreman retro dres

Izvor: Nova TV, OK Radio - Nacionalni sport - Petak 16.04.2021 - 14:17

Svim ljubiteljima košarke koji vole i podržavaju crno-bele, KK Partizan čestitao je obeležavanje 29. godišnjice od kada je klub postao prvak Evrope.

„Svi ljubitelji košarke koji vole i podržavaju Partizan, današnji dan obeležavaju kao praznik. Šesnaestog aprila 1992. pre tačno 29 godina, crno-beli su postali šampioni Evrope. U epskoj utakmici finala prvog izdanja Evrolige, Partizan je trojkom Aleksandra Đorđevića u smiraj meča, došao do čuvenih 71:70 protiv Huventuda. Bio je to pogodak koji je doneo najveći uspeh u istoriji naše klupske košarke“, saopštio je Partizan.
 
Tim Partizana je bio mlad. Sa svega 21,7 godina u proseku, crno-beli su tokom sezone 1991/92 odigrali samo jedan meč na domaćem terenu.
 
Sa klupe ih je predvodio mladi trener Željko Obradović koji je radio pod budnim okom profesora Aleksandra Nikolića i potpredsednika Dragana Kićanovića.
 
„Budući legendarni asovi evropske i svetske košarke, te godine nisu bili svesni onoga što danas čitav košarkaški svet zna. Nisu bili svesni da su u jednoj od najtežih godina kreirali su jednu od najlepših košarkaških priča svih vremena“, podsećaju crno-beli.
 
 
U sezoni 2021/22, trideset godina nakon najvećeg uspeha u klupskoj istoriji, košarkaši Partizana će nositi opremu posvećenu sezoni podviga koja je krunisana na današnji dan 1992. godine.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: