Nazad

Partizan: Idemo po prve bodove

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Petak 05.10.2012 - 10:21

Rukometaši Partizana u nedelju dočekuju nemački Flensburg, u drugom kolu EHF Lige šampiona, a meč će se igrati u Nišu.

ilustracija

"Crno-beli" su u prvom kolu odigrali hrabro protiv Čehovskih medveda, ali su ipak poraženi od mnogo jačeg rivala. U meču sa Nemcima, srpski šampion najavljuje prve bodove.

"Izbili su u prvi plan pre nekoliko dana kada su uspeli da pobede Kil koji u Nemačkoj nije izgubio dve godine. Radi se o jednoj od najbogatijih ekipa sa igračima koji su svi redom reprezentativci Danske, Nemačke i Švedse. To nas, ipak, ne plaši jer i mi u našim redovima imamo reprezentativce Srbije koji su ponikli u Partizanu", rekao je direktor srpskog šampiona Aleksandar Blagojević.

Da je Flensburg jedna od najboljih evropskih ekipa, slaže se i igrač Partizana, Ognjen Kajganić.

"Mislim da bi nam svaki bod protiv njih mnogo značio, a da bi do toga došlo, tri stvari moraju da se poklope: puna hala, da mi damo sve od sebe na terenu i malo sreće, a to moramo da zaslužimo. Ako se to poklopi, mislim da ćemo napraviti pravi podvig".

Kajganićev saigrač, Nemanja Ilić kaže da je prošle godine bilo drugačije igrati u Ligi šampiona.

"Bilo je mnogo drugačije, bilo je bitno da igramo. Ove godine se borimo za bodove. U nedelju idemo da pobedimo bez obzira na to što su oni jedan od najboljih klubova u Evropi. Siguran sam da će nam sve biti mnogo lakše uz punu halu".

Jedan od povratnika u ekipu srpskog šampiona, Petar Žujović, očekuje tešku utakmicu jer je svestan s kim igra.

"Znamo koliko je Flensburg jak, ali u Čehovu smo videli da možemo da igramo protiv svih u Ligi šampiona. Bitno je da osvojimo prvi bod kako bismo probili psihološku barijeru, a siguran sam da to možemo da ostvarimo samo maksimalnim zalaganjem".

Karte za utakmicu su besplatne, a na mejl Uprave kluba stiglo je duplo više zahteva od kapaciteta hale, kaže generalni sekretar kluba, Predrag Jušković.

"Vlada veliko interesovanje, stiglo nam je oko 7.500 trebovanja, a mi smo štampali 3.500 ulaznica tako da, nažalost utakmici neče moći da prisustvuju svi oni koji bi to želeli. Puna hala i jeste dokaz toga da je Uprava napravila pravi potez kada je odlučila da se utakmice igraju u Nišu".

Utakmica 2. kola Lige šampiona između Partizana i Flensburga igra se u Nišu u nedelju od 19.00 časova.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: