Nazad

Partizan "istopio" Aluminij

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 30.06.2012 - 20:20

Kombinovani tim crno-belih, sastavljen uglavnom od igrača iz "drugog plana", doneo pobedu u prvoj pripremnoj utakmici ovog leta - 4:2 (2:2).

Partizan nije briljirao, ali je po velikoj vrućini u Kidričevu bio bolji rival i zasluženo je slavio u duelu sa novim slovenačkim prvoligašom.

Trener Vladimir Vermezović sa Pohorja je u niže predele "spustio" samo 15 igrača, mada bi mu na temperaturi od 37 stepeni sigurno dobro došao još neki fudbaler.

Crno-beli su vodili 2:0 pogocima Brašanca i Jojića, Aluminij je u finišu prvog poluvremena izjednačio na 2:2, da bi Ilić i Aškovski u poslednjih dvadesetak minuta postavili stvari na svoje mesto.

Srpski šampion počeo je utakmicu oprezno, ali i dovoljno ofanzivno da već posle 13 minuta stekne dva gola prednosti.

Partizan je iskoristio grešku domaćeg tima za vođstvo u devetom minutu. Filip Knežević je pobegao po levoj strani, vukao loptu do gol-aut linije, odigrao "povratnu" za imenjaka Markovića, čiji je udarac bio izblokiran, ali je akciju lepo pratio Darko Brašanac i rutinski "spakovao" taj odbitak u gol.

Četiri minuta kasnije viđena je najlepša akcija crno-belih na utakmici u Kidričevu. Marković je na levoj strani uposlio Dejana Babića, koji se vrlo lepo oslobodio svog čuvara, uputio odličan centaršut, a Miloš Jojić, u stilu Nemca Kedire na Evropskom prvenstvu protiv Grčke, "zakucao" loptu u mrežu - 2:0. Slovenci su prvi put ozbiljno pripretili sredinom poluvremena kada se zatresla prečka Petrovićevog gola.

Partizan je potom potpuno stao, prepustio loptu domaćinu koji je to kaznio sa dva pogotka u finišu poluvremena.

Na isteku 45. minuta, posle izrađene akcije, Režonja je pobegao po desnoj strani i odmerenim udarcem savladao golmana Partizana. Nedugo zatim, u drugom minutu sudijske nadokande (sudija Gližar zatražio prekid da bi se igrači okrepili), još jedna vrlo lepa kombinacija domaćih igrača po desnoj strani, koju je materijalizovao Žagar - 2:2.

Vermezović je posle 60 minuta igre obavio sve četiri izmene, poslavši na teren igrače kojima je raspolagao na klupi za rezerve. Među njima su bili iskusni Saša Ilić i Zvonimir Vukić, kao i Pauljević i Aškovski.

Te promene urodile su plodom već u 68. minutu. Ilić je u svom stilu primio loptu na 13-14 metara od gola, okrenuo se oko svog čuvara i po zemlji poslao loptu u mrežu.

Pobedu crno-belih potvrdio je još jedan "rezervista", Stefan Aškovski, prelepim pogotkom u 84. minutu. Iskosa sa leve strane, sa dvadesetak metara, opalio je po lopti desnicom i pogodio prečku, od koje se lopta odbila u gol.

Uskoro opširnije...

PARTIZAN: Petrović - Miljković, Savić, Stanković, Lazevski - Smiljanić, Jojić - Brašanac, F. Knežević, Babić - F. Marković.

Igrali su još: Živković, Aškovski, Pauljević, Vukić i Ilić.

ALUMINIJ: Murko, Topolovec, Lonzarič, Dolinar, Medved, Bingo, Režonja, Pečovnik, Kurež, Žagar, Kložar.

Igrali su još: Zajc, Rešek, Petek, Tomažič. Čeruga, Kirič, Cesar, Krajnc, Spanić, Štrukelj i Kmetec  

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: