Nazad

Partizan je u Ligi Evrope!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 30.08.2012 - 22:51

Golom Ivana Ivanova Partizan se plasirao u Ligu Evrope!!! Gol vredan 1,3 miliona evra. Žreb sutra (petak) u Monaku.

 "Činjenica je da smo ih imali i u prvom meču. Večeras smo imali toliko šansi, i postoji pravilo da onaj ko promaši šansi, bude kažnjen na kraju. Na našu sreću, uz pomoć navijača, kojima se zahvaljujem, ušli smo u Ligu Evrope. Ova ekipa ima karakter. Toliko negacije je bilo oko nas, uspeli smo da neutrališemu negativnu energiju oko nas. Ovo takmičenje će im pomoći da steknu neophodno iskustvo za ono što ih čeka sledeče godine", izjavio je posle meča trener Partizana Vladimir Vermezović.


uskoro izveštaj sa meča...

TOK UTAKMICE

- prvo poluvreme - 

- "Sve od sebe dajte, za Grobare igrajte", istaknut je transparent na južnoj tribini stadiona Partizana.

- Posle prvih desetak minuta nema izrazitih šansi.

- 14. minut: Opasan napad Tromsa, ali požrtvovano se bacio Ostojić i telom sačuvao mrežu posle udarca Dragea. U nastavku akcije norveškog tima, lopta je iz auta ubačena na šest metara od gola Partizana, gde je Ondrašek primio između dvojice igrača Partizana(!), ali nije bio precizan.

- 19. minut: Novi udarac ka golu Partizana. prijović iskosa sa leve strane, udarac desnom nogom, po zemlji, ali pravo u Stojkovića.

- 20. minut: Prva dobra akcija Partizana. Saša Marković je centrirao, pravo na glavu mladom Aleksandru Mitroviću, ali nije to bilo dovoljno opasno po gol Tromsa.

- 23. minut: Dozlogrdilo je i Kamari! Nije mogao više da gleda to petljanje sa loptom, šutnuo je sa više od 20 metara, ali golman Tromsa je oprezan. Izboksovao je loptu.

- 27. minut: Spetakularan udarac Saše Markovića sa više od 35 metara, ali nije imao sreće! Uputio je projektil ka golu Tromsa, ali je loptu zaustavila prečka! Kakva šteta!

30. - 40. minut: Desetominutni period zatišja i borbe na sredini terena. Medo Kamara se bori lavovski i često dobija aplauze sa tribina. 

- kraj poluvremena, zvižduci sa tribina.

 

- drugo poluvreme - 

Počelo je drugo poluvreme. Zabija je zamenio Lazara Markovića.

- 52. minut: Korner za Tromso, ali je Stojković istrčao i izbio loptu u polje.

- 54. minut: Najbolja šansa za Partizan! Volkov je idealno centrirao sa leve strane, pravo na glavu Mitroviću, koji je potpuno neometan šutirao glavom sa šet metara i promašio!

- 57. minut: Partizan steže obruč, napada u talasima! Novu šansu imao je Zabija, posle kornera, ali je slabo zahvatio loptu glavom. U nastavku opasan kontranapad Tromsa, ali se Partizan odbranio.

- 58. minut: Prilika za Tromso. Bendiksen je šutirao sa 18 metara, ali preko gola Partizana.

- 63. minut: Novi korner za Partizan, ali je ovaj put Kamara bio neprecizan.

- 64. minut: Skraćeni korner za Tromso. Te situacije su bile opasne po gol Partizana u prvom meču. Ali, odbrana Partizana otklanja opasnost. Mnogo sadržanije drugo poluvreme.

- 69. minut: Ogromna šansa za Partizan! Nemanja Tomić je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, golman je odbio loptu, Ivanov je natrčao na nju, uputio je ka mreži, Zabija je postavio nogu, ali stativa!!!

- 70. minut: Saša Ilić je idealno proigrao Sašu Markovića, koji je uleteo u šesnaesterac i pao posle kontakta sa jednim igračem Tromsa. Hm...Sudija je dao žuti karton vezisti Partizana zbog simuliranja. Umesto Saše Ilića u igri je Nikola Ninković.

- 75. minut: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLL!!! Korner za Partizan, izveo ga je Tomić, Bugarin Ivan Ivanov glavom u mrežu!!!

- 80. minut: Navijači Partizana u ekstazi! Još su radosniji kada su čuli da je Bordo poveo protiv Crvene zvezde. 

- 82. minut: Opasna situacija pred golom Partizana, ali su požrtvovanom igrom crno-beli otklonili pretnju.

- 85. minut: Igrači Partizana se bore kao tigrovi za svaku loptu. Nemanja Tomić i ostali špartaju po terenu, ukllizavaju...Publika zadovoljno aplaudira. 

- 88. minut: Opasan napad Tromsa. Sis je dobio loptu na volej na 12, 13 metara, ali je šutirao iznad gola.

- 90. minut: Sudijska nadoknada tri minuta. 

- 90+3: Poslednja šansa za Tromso. Slobodan udarac sa 20 metara. Mbođi je pogodio živi zid.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov - Medo, Saša Ilić (od 72' Ninković), Tomić, Saša Marković (od 78' Smiljanić), Mitrović, Lazar Marković (od 46' Zabija).

TROMSO: Leskrstom - Kristijansen, Bjork, Mbođi, Kopinen, Sis, Bendiksen, Jensen, Drage, Ondrašek, Prijović (od 59' Andersen). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: