Nazad

PARTIZAN: Nema opravdanja, od nas zavisi

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 17.07.2012 - 11:32

Niko od crno-belih, pa ni Stefan Babović, ne želi da loš teren u Valeti upotrebi kao eventualni alibi. Ostojić o mogućim problemima.

Umesto da na dan premijerne utakmice u sezoni (20.45) razmišljaju samo o protivniku i o tome kako da mu slome otpor, fudbaleri Partizana moraju da se koncentrišu i na dodatnu otežavajuću okolnost - kako da ostvare povoljan rezultat u Valeti, dovoljan za miran revanš duela drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u uslovima koji, bez dileme, više odgovaraju ekipi sa defanzivnom orijentacijom. A, to će biti domaćin.

Ne zna se da li je ruinirano zdanje stadiona Hibernijansa, na kome će se igrati utakmica, u gorem stanju "za oko" ili za igru.

"Teren je u izuzetno lošem stanju, ali nema opravdanja", rekao je Stefan Babović za MONDO.

Dok je govorio o terenu, na kome su crno-beli trenirali u ponedeljak uveče, 25-godišnji vezista Partizana nije delovao pretereno iznenađeno, kao što je delovala većina njegovih saigrača.

"Nisam ni mislio da je Malta fudbalska velesila, ali ovo"…

Utisak je da su crno-beli, bez obzira na rane koje im je ne tako davno naneo autsajder Šamrok, sigurni da ovaj put kiksa neće biti.

"Valetu respektujemo kao i svakog protivnika, ali hoćemo da pobedimo i ako damo 100 odsto mogućnosti, neće biti problema", dodao je Stefan Babović.

BABOVIĆ KAO SAMARAS - NOSI EKIPU

Upravo od Stefana Babovića saigrači očekuju da donese prevagu na terenu. Malo kroz šalu, malo kroz zbilju, to je objasnio Vladimir Stojković.

"On je naš Jorgos Samaras", uporedio je Partizanov golman, uz prepoznatljiv osmeh, svog klupskog kolegu sa napadačem Seltika i reprezentacije Grčke.

Zbog imidža (duge kose) Babović po fizičkom izgledu podseća na Samarasa, ali to nije jedini razlog zbog kojeg je Stojković povukao paralelu.

"Kada ne znamo šta ćemo, on nas nosi", objasnio je Stojković grleći Babovića.

OSTOJIĆ: OD NAS ZAVISI

Za Partizan bi u utorak trebalo da debituje Stefan Šćepović, možda i Goran Lovre i Mohamad Zabija. Miloš Ostojić je već igrao za crno-bele, ali će mladi štoper prvi put nastupiti na evropskoj sceni.

"Možda ima malo treme, ali one pozitivne", počeo je Ostojić priču za MONDO.

Tokom priprema ustalio se u centralnom delu zadnje linije Partizana sa Ivanom Ivanovim.

"Utakmica sa Valetom nije mnogo drugačija od drugih, ali ipak zahteva više razmišljanja i koncentracije, jer je prva evropska u novoj sezoni, zbog čega ima posebnu težinu".

"Upijao" je Ostojić svaku reč trenera Vladimira Vermezovića tokom analize igre Valere.

"Imaju Mifsuda, nekadašnjeg igrača Koventrija, koji je svojevremeno dao gol Mančester junajtedu. Iako je 'u godinama', i dalje je brz i nezgodan za čuvanje".

Ostojić je svestan da je kvalitet ubedljivo na strani Partizana, ali i da to nije uvek dovoljno za uspeh.

"Ako ne budemo koncentrisani, mogu da nam naprave dosta problema. Ukoliko budemo radili ono što se od nas očekuje, nećemo ih imati. Dakle, sve zavisi od nas", zaključio je Miloš Ostojić.

"Svaka pobeda bez primljenog gola će biti dobar rezultat". 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: