Nazad

Partizan osvaja krunu kraj Morave

Izvor: Novosti - Nacionalni sport - Nedelja 29.04.2012 - 09:15

Idemo u Čačak da završimo posao, da uzmemo novu titulu šampiona, kaže vezista crno-belih Medo Kamara

ŠAMPIONSKE majice su spremne, šampanjac je stavljen da se hladi, da kada sudija odsvira kraj utakmice čep visoko odleti u nebo... Partizan u nedelju odlazi u Čačak gde će protiv „davljenika“ Borca (16.00) tražiti neophodni bod da bi matematički osvojio 24. titulu u istoriji kluba, odnosno petu uzastopnu!


Crno-beli kao da su lani poručili da se vraćaju na isto mesto u isto vreme istim povodom, pošto su se tada protiv Metalca u Čačku okitili 23. trofejom. S obzirom na samo jedan poraz u prethodnih 26 kola, nije čudo što malo ko veruje da bi „parni valjak“ mogao toliko da se saplete na stadionu kraj Morave, gde je samo jednom u istoriji izgubio, da bi morala proslava da se odloži za nedelju dana.

 

- Bio sam šampion Finske sa Helsinkijem, a sada ću sa Partizanom osvojiti dve titule u dve sezone. Presrećan sam zbog tog uspeha - ne krije Mohamed Kamara, nezamenljivi vezista crno-belih. - Idemo u Čačak da završimo posao, da uzmemo novu krunu, koju smo potpuno zaslužili, jer smo praktično od starta vodili trku i bežali rivalima.

 

Na isteku druge godine boravka u Beogradu utisak je da je Kamara mnogo bliži odlasku iz Partizana na leto nego ostanku u klubu, pogotovo što mu ugovor ističe u junu 2013. godine.


- Ne znam da su stigle neke ponude za mene, tako da ne znam šta će biti na leto. Tačno je da sam zimus mogao da odem, ali to je prošlo, ko zna da li će sličnih prilika biti u naredna dva-tri meseca - mirno priča Medo Kamara.


Partizan u Čačku danas neće moći da računa na mladog Lazara Markovića, koji je povredio trbušni zid, dok su ostali, osim duže povređenih, na raspolaganju Avramu Grantu.


Sa druge strane, „zebrama“ je jasno da su pred ambisom i da su male šanse da opstanu u ligi. Trener Borca Slavko Vojičić pritom ne može za danas da računa na suspendovanog Radanovića i povređene Maslaća, Jeremića, Kneževića i Mugošu.

 

PEHAR NA ČEKANjU

DA li može da se dogodi da ako Partizan u Čačku matematički osvoji titulu, onda u narednom kolu, na večitom derbiju protiv Crvene zvezde, dobije šampionski pehar?

 

- Nema u propisima strogo definisano kada mora da se uruči pehar. Potrebno je da ekipa obezbedi bodovnu razliku dovoljnu za osvajanje titule, a onda se trofej obično uručuje na pretposlednjem ili poslednjem domaćinstvu tog kluba. Teorijski gledano, Partizan bi mogao pred derbi da dobije pehar, ali je u praksi skoro neizvodljivo zbog obaveza prema sponzoru lige, koji sprema ceo protokol pri dodeli trofeja, a njihov je zahtev da im se to najavi desetak dana unapred - kaže generalni sekretar Zajednice Superlige Miodrag Janković.


- Bez sumnje, Partizan je veliki favorit, koji u ovom trenutku nema dostojnog rivala u ligi, što pokazuju rezultati i tabela. Nismo ni mi bez nade, iako je majušna. Uz veliki motiv i požrtvovanje, učinićemo sve da obradujemo navijače - najavljuje žestoku borbu trener Borca Slavko Vojičić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: