Nazad

Partizan osvojio KUP u Surdulici

Izvor: Večernje novosti, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 23.05.2018 - 19:42

Fudbaleri crno-belih u Surdulici u poslednjem meču u sezoni savladali Mladost iz Lučana 2:1 (1:1). Lučanci poveli, Beograđani preokretom odbranili jedini preostali trofej u sezoni.

Slavlje crno-belih u Surdulici FOTO: Arena sport printscreen
Pehar pobednika Kupa Srbije došao je u Surdulicu iz Humske 1 i odmah se vratio na isto mesto. Fudbaleri Partizana su pobedom protiv Mladosti iz Lučana – 2:1 (1:1) uspeli da odbrane jedini preostali trofej u sezoni koju možda sada i mogu da nazovu relativno uspešnom.
 
U veoma kvalitetnom i uzbudljivom finalnom meču u Surdulici Prtizan je bio konkretniji tim, a Mladost je prva pokazala zube i povela već u 21. minutu golom iskusnog Janka Tumbasevića. 
 
Pala je desna strana Partizanove odbrane koja je u Surdulici bila najlošija karika u timu Miroslava Đukića, koji je osvojio prvi trofej u svojoj trenerskoj karijeri.
Partizan je dominaciju krunisao samo deset minuta kasnije. Pejović je igrao rukom na 20 metara od svog gola, Marko Janković je namestio loptu i iz slobodnog udarca “skinuo paučinu” iz Rosićevog gornjeg desnog ugla.
 
Ukupno 15. trofej u nacionalnom Kupu Partizanu je obezbedio Saša Zdjelar golom u 62. minutu pošto je ostao potpuno usamljen na drugoj stativi posle kornera sa leve strane. Crno-beli su od tog trenutka imali još nekoliko zrelih prilika da overe preokret i trijumf, ali su Jevtović i Đerlek promašili veoma izgledne šanse.
 
TRUBAČI
 
Fudbaleri Mladosti iz Lučana imali su sjajnu podršku sa severne tribine stadiona u Surdulici. Njih je bodrilo oko 400 navijača koji su neposredno pred finale Kupa doputovali sa desetak autobusa iz Šumadije, a u 15. minutu meča na toj tribini su se pojavili i trubači koji su izgleda bili poseban motiv za vodeći gol ekipe Nenada Milovanovića.
 
NA STADIONU SVE MIRNO
 
Dve od tri zaraćene frakcije Partizanovih navijača u sredu su se, tri sata pred početak finala sukobile na naplatnoj rampi na autoputu u Nišu. U opštoj tuči je povređeno desetak huligana i jedan policajac, ali je zato na stadionu u Surdulici i oko njega pred finale i tokom celog meča sve bilo izuzetno mirno. 
Policija je uspela da iskontroliše sve prilaze stadionu, ali ostaje nejasno kako su sve grupe navijača crno-belih, ali i pristalice Mladosti uspeli da unesu pedesetak baklji i zapale ih tokom meča.
 
MLADOST LUČANI – PARTIZAN 1:2 (1:1)
 
STRELCI: Janko Tumbasević u 21. minutu za Mladost, a Marko Janković u 31. i Saša Zdjelar u 62. minutu za Partizan. Stadion Radnika u Surdulici. Gledalaca: 3.000. 
 
Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)7. Crveni karton: Pejović (Mladost) u 90+3.
 
MLADOST: Rosić 6 – B. Milošević 6,5, I. Milošević 6,5, Šatara 6, Pešić 6,5- Pejović 6, Pavlović 6, Tumbasević 7, L. Jovanović 6,5, Radivojević 6 (od 67. Trifunović -) – Dimić 6 (od 81. Golubović -). 
 
PARTIZAN: Stojković – Vulićević 7, N. R. Miletić 7, Marković7, Antonov 7 – Jevtović 7, Zdjelar 7,5, Pantić 7, Janković 8 – Ivanović 7(od 78.Đerlek-), Tavamba 6,5.
 
Igrač utakmice: Marko Janković (Partizan)
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: