Nazad

Partizan piše tri boda i moli se Bogu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 26.08.2012 - 21:04

Partizan pobedio Jagodinu golom mlađanog Aleksandra Mitrovića. Jagodina imala tri velike prilike. Bolja igra Partizana u drugom poluvremenu.

 U jeku priča o odlascima i dolacima novih igrača, pred revanš meč u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope protiv Tromsa, Partizan je ostvario drugu prvenstvenu pobedu, ali igra je takva da mora da zabrine pred dolazak ekipe iz Norveške u četvrtak uveče.

 
Partizan se namučio da savlada disciplinovane i organizovane Jagodince, koji su, uz malo više sreće, mogli da izvuku povoljan rezultat u Humskoj. Samo u prvih 45 minuta, Jagodina je imala tri velike prilike (dva puta Ognjen Murinski, jednom Vukašin Tomić).
 
Domaćin sa dva lica. U prvom loš, spor, trom, anemičan, jalov, impotentan, bezidejan. U drugom mnogo bolji, maštovitiji, organizovaniji. Ali, opet, daleko od idealnog.
 
Jedino što je moglo da zadovolji stručni štab crno-belih (ne i poslovnično probirljivu Partizanovu publiku) u prvom delu jeste to što je iz prve prilike Partizan dao gol.
 
Očigledno je da Partizanovom timu nedostaje samopouzdanje, pogotovo posle nekoliko loših rezultata i neuspeha. Ali, nejasno je zašto je Zvonimir Vukić na ledu (poslednja informacija iz Humske je da je tražio od predsednika Dragana Đurića „slobodu“), kada Partizanu treba iskusni organizator, a Vukić to svakako jeste? Veći deo ekipe Partizana treba da stavi prst na čelo i zapita se zašto je veteran Saša Ilić i dalje jdini kadar da poveže pas, da izbaci saigrača, proigra i zašto pre svega njemu publika aplaudira?
 
Ipak, to je na treneru Vladimiru Vermezoviću, koji je očekivao težak meč i u najavi rekao da će Jagodina doći u Beograd da "iskoristi situaciju u kojoj se Partizan nalazi". 
 
Pravo je čudo kako nije! Mudrinski, potencijalno pojačanje Crvene zvezde, u dva navrata u prvom poluvremenu stavljao je na muku odbranu Partizana i golmana Vladimira Stojkovića, koji je krajnjim naporom zaustavljao udarce napadača Jagodine. Da su prekidi rak-rana Partizanove odbrane, što je empirijski dokazano u Norveškoj, potvrdio je i ovaj meč, kada su Jagodinci posle kornera mogli da kazne indolentnost cele defanzive crno-belih. Vukašin Tomić je nadvisio sve, šutirao glavom neometan, ali je zamalo bio neprecizan.
 
Partizan je dao gol iz jedine prave šanse u prvom delu. Nikola Ninković je nabacio jednu "mekanu" loptu u šesnaesterac, gde je najviši bio Aleksandar Mirović. 
 
Toj deci treba dati mnogo veću šansu (ne samo u Partizanu, razume se). 
 
U drugom poluvremenu mnogo bolja igra Partizana. Bilo je tu i smislenih akcija, mnogo jače defanzive, udaraca, mašte, ideje. Uostalom, Nemanja Tomić je uputio pravu bombu koju je zaustavila stativa. Jagodinci kao da su ostali bez daha po sparnom vremenu u Beogradu. A možda su bili i demoralisani posle promašenih šansi.
 
Partizan mora bolje u četvrtak uveče ili...
 
 
 
 
 
TOK UTAKMICE:
 
- prvo poluvreme - 
 
Na početku meča povici sa tribina protiv trenera Vladimira Vermezovića i uprave Partizana.
 
- U prvih desetak minuta inicijativa Partizana, ali bez pravih prilika. Jagodina se još nije otvorila. Da li će?
 
- 10. minut: Velika šansa za Jagodinu! Mudrinski, potencijalno pojačanje Crvene zvezde, dobio je loptu u šesnestercu, šutirao je iz prve, ali direktno u Vladimira Stojkovića.
 
- 11. minut: sa tribina se čuje: "Uprava napolje!" i "Đuro lopove" (odnosi se na predsednika Partizana Dragana Đurića). Na južnoj tribini transparent upućen igračima: "Ako nastavite stazama srama, sledeća parola sledi vama".
 
- 17. minut: Partizan igra sporo, tromo...Još nije stvorio nijednu iole izgledniju priliku.
 
- 20. minut: Korner za Jagodinu i nova šansa za goste. Projić je sjajno centrirao, štoper Vukašin Tomić je skočio, neometan, ali srećom po domaće, bio je zamalo neprecizan. Sa tribina odmah zvižduci. Opet su prekidi problematični za Partizan.
 
- 28. minut: Partizan je stegao obruč oko gola Jagodine, ali nedostaje pravi pas, dobar centaršut...Jagodina disciplinovana u defanzivi i skoncetrisana.
 
- 30. minut: Nova velika šansa za Jagodinu! Mudrinski je odlično reagovao glavom, sjajno šutirao, ali je Stojković spasio siguran gol, uz pomoć stative.
 
- 40. minut: Partizan vodi 1:0! Pravo niotkuda, Partizan je poveo protiv Jagodine. Nikola Ninković je nabacio jednu mekanu loptu, pravo na glavu mlađanog Aleksandra Mitrovića! 
 
- drugo poluvreme - 
 
- 50. minut: prva šansa u drugom delu. Lazar Marković je krenuo u trk prema šesnaestercu, spustio je glavom sebi loptu na nogu, ali mu završni udarac nije bio precizan.
 
- 55. minut: Dvostruka izmena u Partizanu. Izašli su Lovre i Ninković, ušli Medo Kamara i Nemanja Tomić.
 
- 58. minut: Sjajna lopta Saše Ilića do Aleksandra Lazevskog koji je ušao u šesnasterac i umesto da šutira hteo je da bude nesebičan i da doda Mitroviću, ali neprecizno.
 
- 60. minut: Mnogo tečnija igra Partizana, mnogo više mašte. Jagodinci su malo popustili, malo se i otorili, što crno-beli koriste za opasnije atake.
 
- 69. minut: Sporna situacija pred golom Jagodine. Poništen je gol Aleksandru Mitroviću, jer je prema proceni Dejana Santrača i njegovih pomoćnika, napadač Partizana bio u ofsajdu. Ali, ostalo je sporno da li je defanzivac Jagodine dodirnuo loptu pre nego što je došla do Mitrovića.
 
- 74. minut: Strašan udarac Nemanje Tomića sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio stativu!
 
- 75. minut: Sada aplauzi sa tribina stadiona u Humskoj. Pre svega upućeni kapitenu Saši Iliću, ali i ostalim igračima, jer su u drugom poluvremenu pokazali mnogo više želje, ideje, volje.
 
- 78. minut: Razlika između Partizana u prvom i Partizana u drugom poluvremenu, jeste u tome što Partizan u drugom igra. Novu šansu imao je Tomić.
 
- 78. minut: Opet zvižduci sa tribina, upućeni Vermezoviću zbog nove izmene. U igru je ubacio Stefana Šćepovića umesto Lazara Markovića. Malo je reći da navijači Partizana ne žele da gledaju Stefana Šćepovića. Ali, Vermezović ima svoju filozofiju.
 
 
- sastavi timova -
 
PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Miljković, Ivanov, Lazevski, Lovre (od 55' Kamara), Saša Marković, Saša Ilić, Ninković (od 55' Tomić), Mitrović, Lazar Marković (od 78' Stefan Šćepović).
 
JAGODINA: Bondžulić, Dukić, Tomić, Živanvoić, Projić, Kostić (od 72' S. Stojanović), Gogić, Stojkov, Đurić (od 77' Milenković), M. Stojanović, Mudrinski (od 70' Đenić).
 
REZULTATI 3. KOLA JSL:
 
Sloboda - Donji Srem 2:2 (2:1)
OFK Beograd - Hajduk 0:0
Rad - Smederevo 0:0
Javor - Spartak 2:0 (2:0)
Vojvodina - BSK 1:0 (0:0)
Radnički Niš - Radnički Kragujevac 1:1
Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2
 
Partizan - Jagodina 1:0 (1:0)
/Mitrović 40'/
 
TABELA: Donji Srem 7, Vojvodina 7, Javor /-1/ 6, Partizan 6, Jagodina 6, Rad 5, Radnički Niš 4, Crvena zvezda 4...

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: