Nazad

Partizan sa pola gasa do pobede

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Ponedeljak 10.12.2012 - 12:06

Košarkaši Partizana pobedili su MZT Skoplje sa 68:58 u meču 12. kola regionalne ABA lige

ilustracija

Partizan je drugi na tabeli sa skorom 9-3, dok je makedonski predstavnik dobio i izgubio po šest utakmica za sedmom mesto.

Sve do finiša trećeg perioda i rezultata 42:41 MZT se držao u igri, ali je onda Partizan serijom 20:3 prelomio meč. 'Crno-beli' su igrali bez prehlađenog Dejana Muslija, njega je u 12 zamenio Branislav Đekić, a u dvorani "Pionir" bilo je i pedesetak navijača kluba iz Skoplja.

Partizan je predvodio Dru Gordon sa 15 poena (6-12 iz igre) i 16 skokova, Davis Bertans imao je 10 poena i 7 skokova, a Vladimir Lučić upisao je 9 poena. Za ekipu MZT-a Damjan Stojanovski dao je 15 poena, a Dejvis 11.

U sledećem kolu Partizan gostuje Solnoku, a MZT dočekuje Krku.

Tekstualni prenos meča:

Pred svega dve hiljade gledalaca Partizan je u veoma sporom ritmu počeo meč. Lučić nikako nije uspevao da dođe do koša, a prve poene ’crno-beli’ su dali preko Milutinova, tek u četvrtom minutu.

MZT je igrao veoma čvrsto u odbrani, a posle trojke Čekovskog uz malo sreće poveo je sa 9:2. Usledio je period od dva i po minuta u kojem niko nije postigao koš, a obe ekipe promašile su nekoliko otvorenih šuteva.

’Crno-beli’ su za prvih sedam minuta dali samo dva poena, a onda su Vesterman sa ’2+1’ i Gagić sa penala smanjili na 9:7.

Do kraja prve četvrtine nastavila se nepovezana igra sa mnogo izgubljenih lopti (ukupno 12), ali Partizan je preko Vestermana i Gordona došao do prvog vođstva, a na kraju je zakucavanjem Bertansa otišao sa +3 (15:12) na prvi dvominutni odmor.

Tokom prve deonice videli smo i mali duel dve navijačke grupe ’crno-belih’ – ’Zabranjeni’ su upalili dimnu bombu, a ’Alkatraz’ je odgovorio narandžastim i zelenim dimom. To je veoma iznerviralo trenera domaćih Duška Vujoševiča, a u dvorani je bilo vrlo zagušljivo.

MZT je vodio 12:7, ali od tog trenutka kao da je sve stalo u napadu gostiju i nisu postigli koš punih sedam minuta. Ni Partizan nije briljirao, Lučić nije imao svoj dan, ali su ’crno-beli’ malo-pomalo povećavali prednost i posle pogotka Gordona sa distance poveli su sa 22:12 sredinom druge četvrtine.

Već u prvom poluvremenu trener Vujošević promenio je 11 igrača, jedino Đekić nije bio na parketu. Igralo se u laganom ritmu, a gosti iz Skoplja nisu imali rešenje za zonsku odbranu ’crno-belih’.

Partizan je posle poena Milutinova poveo sa 29:15, ali usledio je novi loš period u igri domaćih – nekoliko izgubljenih lopti i promašenih bacanja, a na drugoj strani razigrali su se Dejvis i Bakić. Na kraju, Nikolić je pogotkom uz faul kompletirao seriju gostiju 10-0 za rezultat 29:25 za Partizan posle prvog poluvremena.

Početkom trećeg perioda navijači MZT Skoplja pevali su „Kosovo je srce Srbije“, a zatim su zajedno sa pristalicama Partizana pevali „Ko ne skače, taj je Šiptar“. Usledio je i aplauz...

partizan mts tabela
I dalje se igralo tvrdo, mada su obe ekipe bile nešto preciznije u šutu za tri poena – sa jedne strane pogodili su Bertans i Bogdanović, a sa druge je proradio Damjan Stojanovski sa dve trojke.

U nekoliko navrata gosti su prišli na dva poena zaostatka, a pri rezultatu 42:38 Vujošević je dobio tehničku grešku jer je burno protestovao posle faula Milosavljevića nad Stojanovskim.

Međutim, MZT nije iskoristio napad za vođstvo, a Milosavljević je u polukontri pogodio trojku za prednost 45:41. Tehnička greška kao da je podigla nivo koncentracije igrača Partizana, koji su zaigrali agresivnije u odbrani i ubrzo su poveli sa sedam poena viška (50:43).

Do kraja treće deonice poenima Gordića i Lučića domaći su poveli sa 54:44 pred poslednji dvominutni odmor.

Igra Skoplja u potpunosti se raspala i već početkom poslednjeg perioda bilo je jasno da će Partizan rutinski stići do pobede. Serijom 8-0 ’crno-beli’ su počeli poslednju četvrtinu i do kraja su lako slavili uprkos malom opuštanju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: