Nazad

PARTIZAN: Vermez nema dileme za Valetu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 14.07.2012 - 20:22

Trener crno-belih ima jasnu sliku tima za prvi meč sezone. Stefan Šćepović jedini novajlija u "startnih 11", u sistemu 4-2-3-1.

Vladimir Vermezović (opet) je zatvorio treninge za javnost po povratku ekipe sa Pohorja. Međutim, trener Partizana ne može mnogo toga da sakrije i iznenadi na premijernom meču u novoj sezoni kada njegov tim preko Valete u utorak uveče (20,45) krene put Lige šampiona.

Slika je prilično jasna posle dela priprema sprovedenih na slovenačkoj planini.

Još tokom prethodnog boravka na klupi Partizana Vermezović je forsirao sistem sa dvojicom zadnjih veznih 4-2-3-1, naročito u evropskim utakmicama, što mu je donelo uspeh u sezoni 2004/05 kada je stigao do osmine finala Kupa UEFA. Takvo opredeljenje neće ni sada menjati.

Od ranije je jasno da će pred golom stajati Vladimir Stojković, što stručni štab nije krio iako se mladi Nikola Petrović sve više nameće kao ozbiljna konkurencija.

Ni u zadnjoj liniji nema dileme za Vermezovića. S obzirom na to da nije doveden iskusni štoper, kako se očekivalo, mladi Miloš Ostojić i bugarski reprezentativac Ivan Ivanov predstavljaće poslednju prepreku za Maltežane pred Stojkovićem.

Probao je Vermezović sa Vojislavom Stankovićem u meču sa moskovskom Lokomotivom (0:2), ali je bilo očigledno da odbrambeni bedem bolje funkcioniše kada je umesto njega ušao Ivanov.

Da se crno-beli nisu uzalud borili da Nikola Aksentijević ne ide na Evropsko prvenstvo za omladince svedoči i podatak da će biti starter uz desnu aut liniju, dok se za mesto na levom beku izborio Vladimir Volkov.

Vermezović je Aksentijevića planirao za vezni red, ali je mladi igrač bolje "oseća" kao bek. Mohamed Kamara se posle nastupa za reprezentaciju Sijera Leonea i kratkog odmora priključio saigračima, ali s obzirom na to da zbog crvenog kartona dobijenog u meču sa Šamrokom prošle godine nema pravo igranja u uvodne četiri utakmice nove sezone, na njega se i ne računa. Takođe, kod Kamare je sve izraženija želja da napusti Humsku 1.

Zato su za dva mesta predviđenja za zadnje vezne konkurišu Milan Smiljanić, novajlija Goran Lovre, Stefan Babović, kome je tu ulogu "izmislio" prethodni trener Avram Grant, i Saša Marković, koji je uz Aksentijevića i Sašu Ilića najviše pokazao na pripremnim utakmicama. Treba očekivati da će se strateg srpskog šampiona opredeliti za kombinaciju Babović - Marković.

Inače, Lovre je propustio nekoliko treninga zbog lakše povrede kolena, ali se na njega ozbiljno računa.

Kapiten je "zacementirao" mesto kao centralni vezni, odnosno kreator igre. Prethodni treneri "gurali" su Sašu Ilića na krilo, a Vermezović ga je vratio na prirodnu poziciju i pokazalo se da iskusni fudbaler može najviše da pruži upravo na tom mestu.

Vermezović je promenio mesto i Lazaru Markoviću. Mladi napadač "povučen" je iz špica na desno krilo u nadi da će koristiti brzinske sposobnosti, dok će na drugom kraju terena delovati Nemanja Tomić.

Preostalo je još jedno mesto u navali... S obzirom na to da se Lazar Marković više "ne vodi" kao centarfor, da se Marko Šćepović i Eduardo Pašeko oporavljaju od povreda kolena i da se Mohamad Zabija kasno priključio pripremama u Sloveniji zbog problema sa vizom, jasno je da Vermezović nema dilemu - igraće Stefan Šćepović. U tom slučaju bio bi jedini novajlija u prvom timu.

Dakle, kada crno-beli izađu na megdan Valeti, treba očekivati da će biti u sastavu: Stojković - Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov - Saša Marković, Babović - Lazar Marković, Saša Ilić, Nemanja Tomić - Stefan Šćepović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: