Nazad

Partizanov meč sezone

Izvor: B92, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 10.03.2021 - 12:25

Košarkaši Partizana igraju u Evrokupu protiv Metropolitana najvažniji meč u sezoni.

Pobeda je imperativ za crno-bele FOTO: KK Partizan/Twitter
Utakmica je na programu od 20.30 u Ljubljani, a pobeda je imperativ za crno-bele, koji su pre dva dana dobili novog trenera.
 
Sašo Filipovski je smenjen, a kormilo u teškom trenutku preuzeo Aleksandar Matović.
 
Da stvar bude komplikovanija za Partizan, sam trijumf mu ne garantuje plasman u četvrtfinale drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.
 
Sve ekipe imaju šansu da prođu, a ukupna koš razlika se razlikue. Trento ima +9, Metroplitan -11, Lokomotiva +11, a Partizan -9.
 
Ukoliko Lokomotiva u drugom meču grupe savlada Trento, pobede Partizana i ruskog tima u zbiru treba da daju 19 razlike.
 
Ako italijanska ekipa pobedi Lokomotivu, Partizan bi morao da savlada Metropolitan sa više od 17 poena razlike.
 
"Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta utakmica donosi. Ipak, ne smemo mnogo da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu.Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8", rekao je novi trener Partizana Aleksandar Matović.
 
Utakmica se igra u Ljubljani zbog novih mera koje je Vlada Francuske usvojila o kretanju njenih žitelja van granica Evropske Unije.
 
"Metropolitan je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na prvi sledeći napad, na prvi sledeći skok i na prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku", poručio je Matović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: