Nazad

Partizanov presudan boj

Izvor: Politika, OK Radio - Nacionalni sport - Četvrtak 29.08.2019 - 15:56

„Crno-beli” s prednošću od 2:1 večeras (19 č) u Norveškoj protiv Moldea. – Za Miloševića Zvezdin plasman u Ligu šampiona motiv više za njegove igrače. – Trčanje, disciplina i borbnost aduti gosta, a veštačka trava preimućstvo domaćina

Hoće li se radovati? FOTO: YouTube printscreen

Partizanovi fudbaleri su juče otputovali u Norvešku, gde će večeras (19 č), u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama za ulazak u Ligu Evrope, da odlučuju o svojoj sudbini. U revanš protiv Moldea ulaze s prednošću od 2:1 ostvarenom pre nedelju dana u Beogradu.

Da li je to dovoljno za jesen u Evropi? Rezultat je takav da daje podjednaku nadu i jednom i drugom timu.
 
Ali okolnosti pre susreta u Humskoj i ovog što predstoji na stadionu Aker nisu iste. Za razliku od njihovog prvog međusobnog okršaja, kada su treneri na osnovu posrednih informacija kovali plan za obračun, sada znaju s kim imaju posla i od toga ko je od njih dvojice izvukao bolje pouke umnogome će da zavisi i konačan ishod.
 
Savo Milošević na raspolaganju ima sve igrače, pa viša sila neće da utiče na to kome će da poveri zadatak u meču odluke za Partizan i njegovu, ne samo evropsku, budućnost. Ne treba da se objašnjava koliko klubu i takmičarski, i finansijski, i u svakom drugom smislu, znači da bude među onima, koji ostaju na međunarodnoj sceni.
 
Uoči odlaska u Molde Partizanov trener je čestitao Zvezdi na ulasku u Ligu šampiona i njen veliki uspeh naveo kao dodatni motiv za svoj tim. Uostalom, podstrek može da se crpe iz više izvora.
 
Na primer, „crno-beli” su u finalu Kupa Srbije ove godine nadvisili svog najvećeg rivala, pa ako je on dosegao do najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, zašto ne bi i oni mogli da se probiju u ono koje je rang niže.
 
Milošević tu utakmicu i susret s Radničkim u Nišu, u revanšu polufinala Kupa Srbije, ističe kao primer kako želi da njegov tim deluje. Partizanovi fudbaleri su trčali do poslednjeg trenutka, bili su i pojedinačno i kao ekipa vrlo disciplinovani, nisu davali protivniku da predahne...
 
Više sličnosti ima između večerašnjeg izazova i onog na Čairu. Partizan je u oba slučaja kod kuće stekao minimalnu prednost (protiv Radničkog 1:0, protiv Moldea isto jedan gol razlike u svoju korist, ali s primljenim golom), što nije zaliha s kojom se bezbrižno ide na revanš.
 
Milošević ističe da je prednost Norvežana što će da se igra na veštačkoj travi, jer su se oni navikli na takvu podlogu. Stadion je sagrađen na obali fjorda 1998, od 2006. se zove po sponzoru, a Uefa ga je svrstala u svoju četvrtu kategoriju (u njoj su, na primer, i Realov „Santijago Bernabeu” i Barselonin „Nou kamp”). Može da primi 11.800 gledalaca, što je bezmalo pola grada (26.900 po popisu iz prošle godine).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: