Nazad

Peković i dvojica Amerikanaca na Srbiju

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 19.06.2012 - 20:55

Trojica bivših košarkaša Partizana, kao i dvojica novih Amerikanaca uvršteni su u spisak crnogorske reprezentacije pred kvalifikacije za EP.

Nikola Peković, Blagota Sekulić i Boris Bakić pozvani su u crnogorsku reprezentaciju, pod vođstvom Luke Pavićevića, koja će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a u toj grupi je i Srbija.

Pavićević je pozvao 20 igrača na pripreme.

Na spisku je i centar Minesote Nikola Peković, koji je sredinom maja operisao skočni zglob desne noge i najavio da će propustiti letnje akcije reprezentacije, kako bi bio spreman za letnje kampove Minesote, prenose podgoričke "Vijesti".

Nova imena su američki igrači - bekovi Tejlor Ročesti (može da igra na pozicijama 1 i 2) i Brion Raš, od kojih će samo po jedan moći da bude u sastavu tokom kvalifikacija za EP.

Reprezentacija Crne Gore počinje pripreme 25. juna. Prvi meč u kvalifikacijama za EP, koje će biti odigrano u Sloveniji naredne godine, Crna Gora će odigrati 15. avgusta protiv Izraela.

U kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP su Srbija, Estonija, Crna Gora, Slovačka, Izrael i Island.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće dve prvoplasirane selekcije iz grupe, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima iz šest kvalifikacionih grupa.

SPISAK

plejmejkeri: Nikola Ivanović (Budućnost), Tejlor Ročesti (Le Man, Francuska), Brion Raš (Krasnije Krila, Rusija), Ivan Koljević (Čerkasi, Ukrajina).

bekovi: Suad Šehović (Budiveljnik, Ukrajina), Boris Bakić (Radnički Kragujevac), Vladimir Mihilović (Budućnost), Ivan Jelenić (Mornar).

krila: Miloš Borisov (Teramo, Italija), Sead Šehović (Oldenburg, Nemačka), Aleksa Popović (Budućnost), Marko Popović (Budućnost).

krilni centri: Vladimir Dašić (Olimpija, Slovenija), Vladimir Dragičević (Spartak Sankt Peterburg, Rusija), Ivan Maraš (Deksija Mons - Belgija).

centri: Nikola Peković (Minesota, SAD), Nikola Vučević (Filadelfija, SAD), Milko Bjelica (Kaha Laboral, Španija), Blagota Sekulić (Mursija, Španija), Bojan Dubljević (Budućnost). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: