Nazad

Pešić hoće da ostane, ali i da razgovara

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 17.06.2012 - 14:18

"Ne postoji nikakva nedoumica oko mog ostanka u Crvenoj zvezdi. Ali, trebalo bi prvo da sednem sa rukovodstvom i da vidimo da li možemo da napravimo pomak unapred", izjavio je Pešić za "Sportski žurnal".

Poraz u četiri utakmice finalne serije plej-ofa za košarkaše, od najvećeg rivala Partizana, neće dovesti do razlaza na relaciji Nebojša Čović - Svetislav Pešić.

Trener crveno-belih najavio je da će i naredne sezone voditi ekipu, koju je drugi put u karijeri preuzeo prethodnog leta i u prvoj sezoni stigao do dva finala - Kupa Radivoja Koraća i Superlige.

Za više, tvrdi Kari, potrebno je više.

"Ne postoji nikakva nedoumica oko mog ostanka u Crvenoj zvezdi. Ali, trebalo bi prvo da sednem sa rukovodstvom i da vidimo da li možemo da napravimo pomak unapred. Otvoreno ćemo razgovarati o svemu", najavio je Pešić u intervjuu za "Sportski žurnal" da ima nameru da ostane, ali da će do definitivne odluke morati i klub da kaže svoje...

Dakle, nema znaka pitanja?

"Ne, u ovom momentu. Mnogo sam uložio ove godine. Nikada nisam toliko radio i bio angažovan. Sada taj rad želim da materijalizujem i tu nema nikakve dileme. Ali, trebalo bi svi da sednemo za sto i vidimo da li smo za to spremni. Znači, moramo da razgovaramo", dodaje Pešić za "Žurnal", koji nije citirao i samog Čovića, ali iznosi sledeće:

"Sudeći po dosadašnjim potezima Nebojše Čovića, prvog čoveka Crvene zvezde, sigurno neće odustati od svog plana, pogotovo posle ispunjene prve godine. A, on podrazumeva saradnju sa Pešićem na putu do trofeja. Predsednik trofejnog kluba više puta tokom sezone isticao je da čvrsto stoji iza Pešića i jasno se može zaključiti da se po tom pitanju ništa nije promenilo", navodi "Žurnal".

"Uložili smo puno rada, za to sam zahvalan i igračima i mojim trenerima. Sve vreme smo znali šta hoćemo. Ali, za to nešto više, trebaće i mnogo više. Sada moramo da otvorimo tu temu i razgovaramo. Nadam se da ni sa jedne strane ne postoji znak pitanja, ali svakako moramo da pričamo", ponovio je Pešić, koji će verovatno od Čovića tražiti jasnu sliku oko budžeta za narednu sezonu.

Slično je bilo i kada je Pešić odlazio prvi put iz Zvezde, na leto 2009. godine. Takođe je igrao finale plej-ofa s Partizanom, izgubio u pet utakmica i potom otišao, jer s tadašnjim predsednikom Slobodanom Vučićevićem nije mogao da se dogovori oko povećanja budžeta za narednu sezonu.

"I tada sam želeo da ostanem, ali nisu se stvorili uslovi. Sada je drugačije, Crvena zvezda je na putu da stvori te uslove. Svi znaju da sam zahtevan trener u svakom smislu. Za sledeću sezonu moraju da se obezbede vrhunski uslovi, pošto prvo od sebe očekujem maksimum. A, da bih mogao da ga pružim, klub mora da obezbedi maksimalne uslove. Ako tako bude, svi ćemo biti srećni i zadovoljni", donekle je Pešić uslovio svoj ostanak garancijama da će imati jak tim i sve uslove za rad.

Po završetku srpskog plej-ofa, regionom se pročula vest da će hrvatska Cedevita angažovati Pešića.

"To se neće dogoditi", kratko je odgovorio Kari.

On će verovatno ostati, a pitanje je ko će od aktuelnih igrača nastupati i sledeće sezone.

Ugovori su istekli Petru i Bojanu Popoviću, Omaru Tomasu i Miletu Iliću. Prvo će se razgovarati s njima, a MVP finalne serije Tomas ima svoj uslov.

"Razgovaraću sa gospodinom Čovićem, da vidim u kom pravcu klub želi da ide. Ako žele da naprave ekipu koja može da osvoji ABA ligu i Evrokup, definitivno bih želeo da ostanem", rekao je Tomas, ali je pitanje koliko je on realan u ovom trenutku, naročito kada pominje osvajanje Evrokupa u kojem Zvezda možda neće ni učestvovati.

Kvalifikacija za Evrokup ovog leta neće biti, a upravo kroz njih trebalo je crveno-beli da se domognu evro-takmičenja. Nešto u tom smislu moglo bi da se promeni posle sastanka čelnika Evrolige i FIBA Evrope narednog meseca. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: