Nazad

Piksijev prvi spisak: Srbija bez Kolarova, ima iznenađenja

Izvor: Nova TV, OK Radio - Nacionalni sport - Petak 05.03.2021 - 14:32

Fudbal Autor: Miodrag Dimitrijević 05. Mar. 202112:20 > 12:29 Piksijev prvi spisak: Srbija bez Kolarova, ima iznenađenja FUDBAL Autor:Miodrag Dimitrijević05. Mar. 202112:20 > 12:29 Podeli Foto: Srđan Stevanović/Starsport Dragan Stojković Piksi saopštio je prvi spisak kao selektor reprezentacije Srbije, pred okupljanje i ozbiljne takmičarske izazove koji ih čekaju na startu kvalifikacija za Mundijal 2022. u Kataru.

Rešio da uvede novi disciplinski pravilnik FOTO: Screenshot/Prva TV
Već 24. marta Srbija čeka Irsku, tri dana kasnije Portugal gostuje u Beogradu, a 30. marta protivnik je Azerbejdžan u Bakuu.
 
Nema mnogo vremena za rad i upoznavanje, Srbija ima zadatak da ode na Mundijal u Katar, a Dragan Stojković rešio je da uvede novi disciplinski pravilnik.
 
Što se samog spiska tiče, doneo je iznenađenja, jer nema Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Luke Milivojevića, Adema Ljajića, Nikole Maksimovića…
 
“Posle ozbiljne i temeljne analize koju sam sproveo sa svojim saradnicima, na osnovu kriterijuma koji su za nas važni i relevantni, odlučio sam da za predstojeće tri utakmice u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru pozovem ovu grupu igrača. Na spisku se nalazi 30 imena što predstavlja proširenu listu. Hoću da naglasim da se nisam odrekao nijednog igrača, da postoji jedna veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena, uz napomenu da su Matija Nastasić i Mijat Gaćinović u fazi oporavka od povrede”, izjavio je selektor Dragan Stojković, prenosi sajt FSS.
 
Kada su golmani u pitanju, nema većih promena, tu su Rajković, Dmitrović i mladi Đorđe Nikolić iz Bazela, dok je velike promene pretrpela odbrana.
 
Najveće iznenađenje verovatno predstavlja poziv Marku Petkoviću, desnom beku TSC i nekadašnjem defanzivcu Crvene zvezde, iz koje je poziv stigao i Milanu Gajiću. Jasno je da Piksi njih dvojicu vidi kao rešenje na desnoj strani.
 
Kao što je Nova.rs najavila, osveženja u veznom redu su Ivan Ilić iz Verone i Andrija Žiković iz PAOK, a pozvani su i Nenad Krstičić (AEK) i Uroš Račić, koji je pružao odlične partije u Valensiji.
 
Još jedno iznenađenje predstavlja to što na spisku ipak nema Uroša Đurđevića, napadača Sportinga iz Hihona i prvog strelca španske druge lige sa 17 golova.
 
GOLMANI
 
Predrag RAJKOVIĆ, Rems
 
Marko DMITROVIĆ, Eibar
 
Đorđe NIKOLIĆ, Bazel
 
ODBRANA
 
Stefan MITROVIĆ, Strazbur
 
Nikola MILENKOVIĆ, Fiorentina
 
Uroš SPAJIĆ, Fejenord
 
Miloš VELJKOVIĆ, Verder
 
Strahinja PAVLOVIĆ, Serkl Briž
 
Marko PETKOVIĆ, TSC
 
Milan GAJIĆ, Crvena zvezda
 
Filip MLADENOVIĆ, Legija
 
SREDINA TERENA
 
Mihailo RISTIĆ, Monpelje
 
Saša LUKIĆ, Torino
 
Uroš RAČIĆ, Valensija
 
Nemanja MAKSIMOVIĆ, Hetafe
 
Nemanja GUDELJ, Sevilja
 
Nemanja RADONJIĆ, Herta
 
Dušan TADIĆ, Ajaks
 
Nenad KRSTIČIĆ, AEK
 
Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ, Lacio
 
Filip ĐURIČIĆ, Sasuolo
 
Darko LAZOVIĆ, Verona
 
Marko GRUJIĆ, Porto
 
Ivan ILIĆ, Verona
 
Andrija ŽIVKOVIĆ, PAOK
 
Filip KOSTIĆ, Ajntraht
 
NAPAD
 
Aleksandar MITROVIĆ, Fulam
 
Luka JOVIĆ, Ajntraht
 
Dušan VLAHOVIĆ, Fiorentina
 
Đorđe DESPOTOVIĆ, Rubin

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: