Nazad

PLIVANJE: Bravo, Veljo!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 30.07.2012 - 14:18

Nacionalni rekord na 200 metara delfin i plasman u polufinale sa trećim vremenom, boljim čak i od onog koje je postigao Majkl Felps. Svaka čast za Velimira Stjepanovića!

 Mladi "delfin" Velimir Stjepanović postavio je nacionalni rekord u kvalifikacionoj trci na 200 metara delfin (ili leptir) stilom na Olimpijskim igrama u Londonu!


Ovaj tinejdžer, koji će 7. avgusta napuniti 19 godina, pobedio je u svojoj grupi s vremenom 1:54,99 i tako poboljšao sopstveni nacionalni rekord. Stari je iznosio 1:56,18 i Stjepanović ga je postavio 4. marta ove godine kada je i izborio olimpijsku normu.

 

Polufinale je u ponedeljak u 21.42, a ako Stjepanović bude među osam najboljih plivaće u finalu u utorak u 20.49.

U ovoj masovnoj disciplini, gde svetski rekord drži Majkl Felps (1:51,51) plivalo se u pet kvalifikacionih grupa, a Stjepanović je pobedio u svojoj i imao treće najbolje vreme ukupno iza Dinka Jukića iz Austrije (1:54.79) i Tajlera Klerija iz SAD (1:54,96).

Stjepanović je nadmašio čak i čuvenog Felpsa, koji je četiri dužine bazena isplivao začuđujuće loše (1:55,53).

 

Bolji od Felpsa bio je i drugoplasirani iz Stjepanovićeve grupe, Južnoafrikanac Čad le Klos (1:55,23), a polufinale izborili su i Jin Čen (Kina), Kazuja Kaneda (Japan), Takeši Matsuda (Japan), Laslo Čeh (Mađarska), Peng Vu (Kina), Pavel Korženiovski (Poljska), Nik D'Arsi (Australija), Benče Bišo (Mađarska), Kris Rajt (Australija), Nikolaj Skvortsov (Rusija) i Joanis Drimonakos (Grčka).

Stjepanović, koji je rođen u Abu Dabiju, ali je zbog srpskog porekla odlučio da pliva pod zastavom naše zemlje, bio je prvi i posle 50 i posle 100 i posle 150 metara, kada je već moglo da se nasluti da će Srbija dobiti novi najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: