Nazad

Pobeda vodi u jaču grupu

Izvor: Politika, OK Radio - Nacionalni sport - Subota 17.11.2018 - 12:15

Današnji duel (15 č, stadion ,,Rajko Mitić”, sudi Španac Maljenko) protiv selekcije Crne Gore, kao i uspeh u tom meču, omogućio bi našoj reprezentaciji napredovanje u kvalitenije takmičenje (iz C u B). – Selektor Mladen Krstajić: Mora se i bez onih kojih nema. – Nemanja Matić bez komentara o izjavi na Instagramu

Srbija u mnogo boljoj poziciji od svojih rivala FOTO: FSS
U ovom trenutku, dva kola pre kraja takmičenja u Ligi nacija, Srbija je u mnogo boljoj poziciji od svojih rivala, ali je ta konstatacija ne daje za pravo da može opušteno da dočeka utakmice sa Crnom Gorom i Litvanijom.
 
Mnogobrojne kombinatorike uoči završnog čina u C grupi, idu u prilog tezi da je Srbija u najboljoj poziciji, s obzirom da danas dočekuje glavnog rivala za prvo mesto. Prošlomesečna pobeda u Podgorici i sada svrstava Krstajićev tim svrstava u velikog favorita, bez obzira na činjenicu da čak četvorica fudbalera neće moći da se stave na raspolaganje selektoru .
 
Odsustvo Milinković Savića, Dmitrovića, Fejse i Kostića, jeste ozbiljan udarac za naš tim, ali, jednostavno selektor je okrenut nekim drugim fudbalskim načelima. Sada, kada je jasno, da Srbija mora da se okrene samo onim fudbalerima koji su odradili mini pripreme u Staroj Pazovi, i kada nema okretanja unazad, ostaje da se vidi, hoće li Srbija promeniti koncepciju igre, imajući u vidu činjenicu da imamo nekoliko raspoloženih fudbalera, koji se nalaze u formi. Posebno se ta konstatacija odnosi na oštricu napada.
 
Dočekujući današnji vrlo važan meč selektor nije krio da traži od igrača punu mobilnost, jer Crna Gora zaslužuje puno poštovanje. I njegov kolega Ljubiša Tumbaković ne može da računa na nekoliko standardnih prvotimaca.
 
– Situacija je danas ista kao i pre četiri dana. Ne mogu da računam na igrače koji su se javili da su povređeni, što znači da ćemo igrati bez Milinković Savića, Dmitrovića, Fejse i Kostića. Te probeleme ima i moj kolega Tumbaković. Bez onih koje nema, jednostavno se mora, to je naš posao da sa igračima koje imamo krenemo u važnu borbu. Tih problema je bilo i pre mesec dana, kada smo morali da igramo bez Matića, Kolarova i Ljajića. Bio je to veliki hendikep, ali je ekipa pokazala karakter, posebno u Podgorici. Možda javnost nema puno poverenje u ovu ekipu ali mi idemo dalje. Danas imamo zadatak da pobedimo, svaki dan osećamo napredak kako u radu tako i u atmosferi. Dolaze i mladi igrači koji će jednog dana biti nosioci naše igre. Očekujem dobru utakmicu, kazao je naš selektor.
 
Crna Gora je po mišljenju mnogih igrala slabo u prvom meču, o rivalu Krstajić ima samo reči hvale.
 
– Imamo puno poštovanje prema Crnoj Gori i Tumbakoviću, koji je za mene ostao pre svega čovek ali i šef, jer me je trenirao u Partizanu. Želimo da budemo prvi u grupi, ne odustajemo od tog cilja. Znam da nam neće biti ni malo lako..
 
O formi reprezentativaca koji na našu sreću sada igraju mnogo više u svojim klubovima nego ranije kaže:
 
– Mnogo je važno da svi igraju u svojim klubovima, spremamo taktiku i idemo na pobedu. Može da se desi da promenimo koncepciju igre, jednostavno, imamo neku ideju da možda zaigramo sa dvojicom napadača. U poslednjim utakmicama smo menjali sastav a taktika je ostala ista.
 
Nemanja Matić se posle oktobarske pauze vratio u nacionalni tim. Sjajni kreator igre juče nije želeo da komentariše odluku koju je pre mesec dana postavio na Instagramu. Fudbaler Manlčseter junajteda se samo osvrnuo na predstojeće obaveze.
 
– Što se tiče tog cveta koji nisam nosio na prvenstvenoj utakmici, mogu samo da kažem da od strane kluba nisam dobio nikakbvu zamerku. Jednostavno to je moje pravo. Takođe ni saigrači nisu komentarisali i to je to. Što se tiče utakmice sa Crnom Gorom, pred Srbijom je mnogo važan ispit. Veoma poštujemo rivala, radili smo dosta u prethodna četiri dana i iskreno verujem da smo spremni za značajan ispit. Znamo šta nas očekuje, na nama je da šansu iskoristimo i da danas, kolo pre kraja u grupi, pred našim navijačima osvojimo tri boda kako bismo i dalje ostali na poziciji koja nas vodi u Ligu B. Idemo korak po korak. Poruku na Instagramu ne bih komentarisao, istakao je Nemanja Matić.,
 
Opšti je utisak da je Srbija u Podgorici igrala dobro?
 
– Da, tako treba da bude i u revanšu. Istina je da stiže plejada mladih igrača. Očekujem da atmosfera na našem najvećem stadionu bude dobra, kazao je prvotimac Mančestera.
 
Juče su doputovali španski arbitri koji će voditi duel na našem najvećem stadionu na čelu sa iskusnim Albertom Undijanom Maljenkom. On je na Uefinoj listi punih 14 godina. Inače, Maljenko je pre dve godine sudio Srbiji u Kardifu protiv Velsa kada je bilo nerešeno 1:1.
 
Španac nam je bio srećan i na Mundijalu u Južnoj Africi kada smo u grupi pobedili Nemačku sa 1:0. Igrači kao i Fudbalski savez Srbije očekuju dobru posetu na tribinama...
 
Mitrović i Jović u napadu...
 
Sve je izvesnije da će Srbija danas zaigrati sa dvojicom klasičnih napadača. Pošto je Aleksandru Mitroviću zagarantovano mesto u napadu, postoji ozbiljna solucija da mu društvo u napadu od prvog minuta pravi Luka Jović, najbolji strelac u nemačkom šampionatu. Tim činom Krstajićevi izabranici bi krenuli u totalnu ofanzivu od starta, u želji da što pre ostvare željenu pobedu.
 
Stojković: Ne kajem se što sam obukao dres Crne Gore
Jedan od igrača koji danas sigurno neće biti u sastavu našeg rivala jeste Filip Stojković, prvotimac Crvene zvezde, od prošle godine reprezentativac Crne Gore. Njega je pre dva meseca javno prozvao kapiten Srbije Aleksandar Kolarov, kada je rekao da je Stojković malo više verovao u sebe, da bi danas sigurno nosio dres zemlje u kojoj je rođen.
 
Pred revanš u Beogradu Stojković je rekao:
 
– Nadam se da će moja ekipa pružiti maksimum, očekujem dobar meč i povoljan rezultat. Žao mi je što zbog povrede neću moći da igram na stadionu na kome sam stekao punu igračku afirmaciju. Crna Gora se sigurno neće uplašiti ambijenta, a što se tiče odluke da zaigram za Crnu Goru, mogu da kažem da se ne kajem, priznao je momak čiji su roditelji iz okoline Ražnja i Deligrada.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: