Nazad

Pobeda zahvaljujući pobedničkom duhu

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Nedelja 03.06.2012 - 22:41

Novak Đoković je rekao da je do trijumfa nad Italijanom Andreasom Sepijem došao zahvaljujući borbenom duhu, nakon velikog preokreta i maratonske borbe u osmini finala Rolan Garosa.

Najbolji svetski teniser sačuvao je šansu da postane tek treći u istoriji pobednik sva četiri gren slem turnira zaredom, ali je priznao da je danas preskočio izuzetno tešku prepreku, ponajviše zbog sopstvene neočekivano slabe igre.
 
"Igrao sam veoma loše i do pobede sam došao zahvaljujući svom borbenom duhu. Nisam posustao ni nakon dva izgubljena seta, bez obzira što je Sepi igrao veoma dobro. Verovao sam u sebe, verovao sam da mogu do preokreta", izjavio je Đoković nakon teško izborenog trijumfa koji ga je odveo u šesto četvrtfinale na Rolan Garosu.
 
Srbin je u današnjem meču bio na ivici ambisa, jer je napravio čak 77 neiznuđenih grešaka. Ipak, smogao je snage da ostvari 25. uzastopnu pobedu na gren-slem turnirima, a Italijana savlada sedmi put u isto toliko međusobnih duela.
 
"Sepi je bio bolji u prva dva seta. Ja sam mnogo grešio, međutim, čak i tada sam verovao da mogu da se izvučem i to je otprilike jedino pozitivno iz današnjeg meča. Generalno, bio je ovo jedan od dana kada ništa niste uradili", ocenio je Đoković, koji se u četvrtfinalu sastaje sa pobednikom meča između Francuza Žoa-Vilfrida Conge i Švajcarca Stanislasa Vavrinke.
 
Sepi je na kraju zaslužio aplauz za prikazanu igru na terenu "Filip Šatrije". "Nisam imao dobar početak u trećem i četvrtom setu. To je jedina stvar koju sam danas mogao da uradim bolje", poručio je Italijan, pobednik ovogodišnjeg Srbija Opena i trenutno 25. teniser na svetskoj rang listi.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: