Nazad

Pobeđivali smo i bolje

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Utorak 08.05.2012 - 15:21

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je Bugarska veliki favorit kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Sofiji, ali da je njegov tim dosta puta znao da pobedi i jače protivnike.

"Bugari su favoriti turnira, bez obzira što Italijani imaju sjajan tim. Bugari u sastavu imaju najbolje evropske igrače i sigurno će biti motivisani da ovde, u Sofiji, pred svojim navijačima potvrde olimpijsku vizu. Međutim, mi smo tu, sa druge strane mreže, da im se suprostavimo i poprilično poremetimo", rekao je Kolaković.

On je dodao da ga ne brine tradicija loših rezultata sa Bugarima u poslednje vreme. "Mi smo poslednjih godina gubili od njih, ali ne zbog tradicije, nego zato što su u tom periodu bili bolji. Ne znam zašto ne uspevaju da naprave neki dobar rezultat, imaju odličan tim, ali, mi smo dosta puta pobeđivali i bolje protivnike", konstatovao je Kolaković.

Oporavljeni Saša Starović, koji bi trebalo da zameni Ivana Miljkovića istakao je da će protiv domaćina biti mnogo teško, ali da će ekipa spremno dočekati meč. "Oni su jedan od favorita ovde, ali mi smo već ušli u ritam i spremni smo za taj meč", rekao je Starović.

Vlado Petković je rekao da su Bugari posebno nezgodni kod kuće i podsetio da često imaju "dva lica"."Neugodni su, posebno pred 14.000 svojih navijača. Mi poznajemo dve reprezentacije Bugarske, jednu koja igra perfektno i drugu koja može da nam "pomogne" da pobedimo. Ako ih ozbiljno shvatimo, a hoćemo, verujem u uspeh", rekao je Petković.

Nikola Rosić je poručio da srpski tim ima jasan cilj u Sofiji. "Mi treba da se skoncentrišemo na sebe, na svoju igru i da verujemo u pobedu. Prvi prvi cilj je polufinale, a posle naravno i plasman na Olimpijadu", rekao je Rosić.

Utakmica Srbija - Bugarska igra se sutra od 18.30 sati.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: