Nazad

Poraz srpskih odbojkašica od Rusije

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Petak 25.05.2012 - 09:45

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2012 pošto je jutros u Tokiju izgubila od Rusije sa 3:1.

Najbolje srpske odbojkašice dobile su samo treći set - 25:14, dok su preostla tri pripala Ruskinjama - 25:18, 25:11, 25:22.
 
Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 1.800 gledalaca, a sudili su Holanđanin Peter Grunevegen i Hajke Kraft iz Nemačke.
 
SRBIJA: Brakočević (11), Mihajlović, Živković (1), Krsmanović (2), Malešević (7), Vesović (13), Ognjenović (2), Veljković (15), Rašić (10), Ćebić, Starović (3) i Blagojević (1).
 
RUSIJA: Borisenko (8), Mahno, Perepelkina (6), Estes (18), Krjučkova, Gončarova (13), Gamova (18), Starceva (2), Kabešova, Košeljeva, Merkulova (3) i Akulova.
 
Duel aktuelnih svetskih i evropskih šampionki, koji je trajao 88 minuta, zasluženo je pripao Ruskinjama.
 
Izabranice Zorana Terzića opravdale su epitet najbolje evropske reprezentacije samo u trećem i, donekle, u 4. setu.
 
Uvodna dva seta, posebno drugi, trebalo bi što pre zaboraviti jer igra našeg tima ni malo nije ličila na igru reprezentacije koja je već trebalo da obezbedi olimpijsku vizu.
 
Neočekivano slab prijem servisa, posle kojeg napad praktično nije postojao, omogućio je Ruskinjama da sa vrlo malo napora steknu vođstvo od 2:0 u setovima koje se pokazalo nedostižnim.
 
Zračak nade usledio je u 3. setu kada su sve linije tima počele da fukcionišu onako kako priliči reprezentaciji sa rejtingom kakav uživa srpska. Jednostavno, bilo je to potpuno drugo lice Terzićevih izabranica koje su konačno pokazale da za njih ima mesta na Olimpijskom turniru u Londonu.
 
Visok nivo igre one su pokazale i u 4. setu u kojem su do same završnice bile u egalu sa suparnikom. Na kraju, nedostatak koncentracije sa naše, i možda i sreća na strani Rusije odlučili su pobednika, a to je Rusija koja je ovom pobedom i definitivno izvadila olimpijsku vizu.
 
Naredni protivnik najboljim srpskim odbojkašicama je reprezentacija Perua sa kojom se sastraju sutra ujutro od 04,00 h po našem vremenu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: