Nazad

Posle sedam trojki Hrvatima, Mirko Đerić stiže u Partizan

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Ponedeljak 03.09.2012 - 15:53

Košarkaški klub Partizan mogao bi da u narednu sezonu uđe pojačan jednim od najvećih talenata svetske košarke, juniorskim reprezentativcem Australije Mirkom Đerićem koji je na nedavnom U-17 prvenstvu sveta u meču sa Hrvatskom postigao sedam trojki

Taj nastup u polufinalu šampionata planete izbacio je Đerića u prvi plan, a nije ga zasenio ni očekivani poraz od Amerikanac u borbi za zlato.



Mlada nada svetske košarke nikada ranije bila u Srbiji. Roditelji su mu 1994. zbog ratnih razaranja izbegli iz Like, a od rođenja u Australiji nije nikada bio u prilici da stigne u Srbiju. Sada jeste, jer stiže na kontrolne treninge u Partizan, javlja "Sport". 


Pokaže li bar delić onoga što je pokazao Hrvatima u polufinalu prvenstva sveta, u Humskoj mu je angažman zagarantovan, i pritom se niko neće buniti što je kao dečkić karijeru započeo u klubu "Delije" iz Sidneja. Mirko Đerić, rođen 1995, jedan je od najboljih mladih bekova na svetu i ako iko ume da od talenata stvara dobre, za tim korisne košarkaše, onda je to trener koji ga i čeka u Beogradu. Duško Vujošević. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: