Nazad

Posle Željka, ode i Duda!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 16.06.2012 - 11:30

I drugi trofejni srpski trener odlučio je da "digne sidro" iz Atine. Dušan Ivković nastaviće da vodi samo reprezentaciju Srbije.

Ljuto atinsko rivalstvo od iduće sezone će biti siromašnije za trenersko umeće Željka Obradovića, ali i Dušana Ivkovića.

Selektor Srbije u petak se sastao sa predsednikom Olimpijakosa Panajotisom Angelopulosom i saopštio mu da ne može da prihvati produžetak saradnje.

"Analizirali smo aktuelni trenutak Olimpijakosa i grčke košarke, u kontekstu velike ekonomske krize. Zbog loše opšte situacije, ali i mog umora, nagomilanog za vreme paralelnog rada u reprezentaciji i u klubu, odlučio sam da ne ostanem trener Olimpijakosa", stoji u Ivkovićevoj izjavi koja je objavljena na sajtu crveno-belih.

Popularni Duda krajem oktobra će napuniti 69 godina.

On je leta 2010. po drugi put u karijeri preuzeo Olimpijakos i u prvoj sezoni osvojio Kup Grčke, a u drugoj - uprkos drastično smanjenom budžetu - Evroligu i titulu prvaka države.

Oba pomenuta trofeja vraćena su u Pirej nakon 15 godina!

U saopštenju Olimpijakosa stoji da je predsednik Panajotis Angelopulos uvažio Ivkovićeve razloge, ali i da je obećao da će u slučaju povratka klupskoj košarci voditi samo Olimpijakos.

To znači da ime Dušana Ivkovića neće ovog leta biti na trenerskoj "pijaci", što će pre svih interesovati najbogatije turske klubove, Fenerbahče i Efes.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: