Nazad

Predsednik Nikolić ispratio olimpijce

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 23.07.2012 - 20:31

Tomislav Nikolić uručio olimpijcima zastavu koju će nositi na otvaranju Igara u Londonu, sportisti su od Olimpijskog komiteta dobili i amajliju, stilizovanu Pančićevu omoriku.

 Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je na prijemu u predsedništvu čestitao sportistima plasmanu na Igre u Londonu, a unapred i na "viteškom ponašanju", i pozvao ih je da donesu radost građanima Srbije. 


Sportisti su od prvog čoveka države dobili zastavu koju će nositi na otvaranju 30. Olimpijskih igara.

"Želim da vam kače medalje u Londonu. Već predstavljate Srbiju, a želim vam i da nas obradujete...'Ajde pokažite da imamo i mi čemu da se radujemo... Čestitam vam i na viteškom ponašanju dostojnom olimpijaca", rekao je Nikolić. 

"Radovaćemo se svakom vašem uspehu. Želim da vam kažem da je Srbija uz vas. Neću da vas opterećujem, ali znajte da ćemo gledati svako vaše takmičenje. Mnogo sreće i živela Srbija!", kazao je predsednik okupljenim olimpijcima.

 

Nikolić je zastavu uručio predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vladu Divcu. 

Olimpijci su na poklon dobili ogrlice sa metalnim priveskom stilizovane Pančićeve omorike i grba Srbije. 

"Hteli smo da svakom članu damo nešto što je samo naše, amajliju sa Pančićevom omorikom. Dragi olimpijci, neka vam ova amajlija donese sreću i uspeh i neka vas podseća na naše ljude koji će zajedno sa vama proživljavati sve vaše nastupe. Srećno i ne zaboravite: snaga je u nama", rekao je Divac. 

Prijemu u predsedništvu prisustvovao je veći deo sportista koji još nije otišao u London. 

Vaterpolista Vanja Udovičić povukao je sličnost između sportista i Pančićeve omorike, endemske vrste Srbije. 

"Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja. Sa velikim entuzijazmom putujemo na Olimpijske igre. Ono što je Pančićeva omorika u prirodi, to smo mi u sportu", rekao je Udovičić. 

Najveći deo ekspedicije Srbije u utorak rano ujutru putuje u London čarter letom. 

Olimpijske igre počinju 27. jula i traju do 12. avgusta.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: