Nazad

Pregovori sa Mihajlovićem

Izvor: B92/Telegraf - Nacionalni sport - Ponedeljak 07.05.2012 - 15:04

Završni pregovori čelinka Fudbalskog saveza Srbije sa Sinišom Mihajlovićem počeli su u prostorijama Saveza.

Mihajlović već mesecima važi za glavnog kandidata za novog selektora Srbije.

Mihajlović je na Terazije stigao u pratnji advokata i menadžera, a nijedna strana se još nije obraćala medijima. Vremena za dogovor u ovoj fazi nema mnogo, jer obaveze selektora čekaju već do četvrtka.

Tog dana ističe rok u kojem Fudbalski savez Srbije mora da uputi pozive svim reprezentativcima na koje računa za prijateljske utakmice sa Španijom (26. maja), Francuskom (31. maja) i Švedskom (5. juna).

Mihajlović i njegovi saradnici već su obavili prve razgovore sa potencijalnim igračima i pratili njihove igre.

Pregovori FSS i Mihajlovića teku već mesecima, a najveći problem predstavlja novac, preciznije visina poreza, što je i naveo kandidat za selektora.

Mihajlović je u trenerskoj karijeri vodio Bolonju, Kataniju i Fiorentinu, a pre toga bio je asistent dugogodišnjem saigraču Robertu Mančiniju u Interu.

U igračkoj karijeri nosio je dres Jugoslavije i SCG 63 puta i dao 9 golova.

Novog selektora čekaju izuzetno interesantne kvalifikacije za SP u Brayilu, gde će rivali Srbije biti Hrvatska, Makdedonija, Škotska, Vels i Belgija.

Pao dogovor

Siniša Mihajlović i Tomislav Karadžić su se dogovorili oko saradnje, Srbija je dobila novog selektora! Nezvanično saznajemo da je problem poreza koji je kočio pregovore ranijih dana rešen tako što će Fudbalski savez Srbije preuzeti obavezu na sebe ukoliko se Miha sa reprezentacijom plasiran na Svetsko prvenstvo u Brazilu. U suprotnom, obaveze se vraćaju na pleća novog selektora.

Zvanična promocija očekuje se 15. maja.

Medijima je rekao malo, ali konkretno, dovoljno da se zaključi da se konačno usaglašena zajednička želja dve strane.

- Razmišljamo o podmlađivanju, gledamo domaće i igrače u inostranstvu. Interesantni su mi svi, bez obzira iz koje su lige – rekao je Mihajlović koga zvanična promocija čeka za nekoliko dana.

Mihajlović će debitovati 26. maja u prijateljskom meču sa svetskim i evropskim šampionima Špancima, a posle toga će voditi ekipu u prijateljskim mečevima sa Francuzima i Šveđanima.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: