Nazad

Prekidamo niz Partizana

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Sreda 25.04.2012 - 15:59

U subotu počinje završni turnir ABA lige

U polufinalu igraju Cedevita i Partizan, a trener Zagrepčana ističe da zna kako treba da se igra protiv šampiona.

 

"Dobili smo ih sa 18 poena razlike u Zagrebu, a izgubili sa samo tri u Beogradu", rekao je trener Cedevite.

 

"Naše ambicije su kao i u svakoj utakmici u koju ulazimo da pokušamo da pobedimo. Zadovoljni smo i samim plasmanom na završnicu regionale lige, to je veliki uspeh za klub, ali na tome se nećemo zaustaviti. Želimo da dobijemo Partizan u polufinalu".

 

Predviđanja su da će u finalu ipak igrati Makabi i Partizan.



"Razlog više da svima njima pokvarimo veselje. Biće to sigurno dobra utakmica, nadam se i neizvesna do samog kraja, uz našu pobedu na kraju".
 


Očekujete li možda da u meču protiv Partizana domaća izraelska publika bude na vašoj strani?
 


"Teško je to predvideti, ali naravno da bih voleo. Tamo smo bili lepo primljeni, bili su oduševljeni našim navijačima, njihovom srčanošću ali i korektnošću, tako da možda i budu na našoj strani".



U Superligi Srbije Partizan nema storpocentan učinak.



"To je danak koji plaćaju svi klubovi koji su igrali regionalu ligu, sezona je duga i naporna, teško je održavati stalno visok nivo forme. Kako je nama tako je i drugima, mi ćemo se, ponavljam, svakako dobro potruditi da Partizan više ne bude prvak regionalne lige, kao što je bio poslednje tri sezone".



Anzulović smatra da Partizan nije nepobediv.



"To je vrhunska ekipa, odlično vođena, spoj mladosti i iskustva. Imaju tu svoju prepoznatljivu školu košarke koju bi svi trebalo da slede. Nisu nepobedivi. Ono što će biti jedna od važnijih stavki je kontrola reketa, igra unutra, moraćemo iskontrolisati skok. Mislim da će se mnogo toga rešavati kroz obranu, tu je ključ pobede. Ko bude bolji u tom segmentu igre pobeđuje".
 


I Cedevita ima iskusne igrače.



"Imamo nekoliko. Malo njih je do sada igralo utakmice ovakvog značaja. Zato je meni veliki pokazatelj ovogodišnje finale Kupa Hrvatske, koje smo osvojili. Tu smo ušli u meč u velikom grču, važnost utakmica je mnoge igrače sputala. To nam je dobra škola. Moram da kažem da smo tu pokazali i dovoljno snage, želje i odlučnosti da utakmicu prekrenemo u svoju korist, što smo na kraju i uspeli. Videli smo da se sve može, ako postoji vera u to što radimo. Baš zato i verujem da se možemo ravnopravno nositi s Partizanom i na kraju i pobediti", rekao je Anzulović za sajt ABA lige.
 


Po najnovijim informacijama, Cedevita će biti oslabljena neigranjem Matjaža Smodiša u polufinalu ABA lige.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: