Nazad

Preminuo poznati igrač Crvene zvezde: Elsner izgubio tešku bitku

Izvor: Večernje novosti, OK Radio - Nacionalni sport - Ponedeljak 18.05.2020 - 13:40

Elsner je pripadao generaciji Zvezde koja je marta 1987. godine pobedila Real Madrid sa 4:2

Marko je preminuo od posledica teške bolesti FOTO: Twitter
Jedan od najboljih slovenačkih fudbalera u istoriji Marko Elsner preminuo je u 60. godini, javili su novinari "Dela". Elzner je tokom karijere sa velikim uspehom nastupao za Crvenu zvezdu.
 
Marko je preminuo od posledica teške bolesti, a pre samo mesec dana proslavio je svoj šezdeseti rođendan. Tokom karijere je odigrao i 14 mečeva za reprezentaciju Jugoslavije.
 
Elsner je odrastao igrajući za Slovan, pre prelaska u Olimpiju koju je vodio njegov otac Branko. Na "Marakanu" je stigao 1983. godine i zadržao se četiri sezone pre odlaska u Francusku Nicu.
 
Elsner je pripadao generaciji Zvezde koja je marta 1987. godine pobedila Real Madrid sa 4:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa evropskih šampiona.
 
Bio je i u timu Jugoslavije za Olimpijske igre 1984. godine, a iste godine je sa Zvezdom osvojio titulu prvaka države i jedan Kup u crveno-belom dresu.
 
Kasnije je nastupao i za Admiru iz Austrije, a upisao je posle raspada Jugoslavije i nekoliko utakmica u dresu slovenačkog nacionalnog tima.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: