Nazad

PRIJATELJSKE: Poraz Partizana, remi Zvezde!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 04.09.2012 - 00:01

Crno-beli u Pioniru izgubili od Donjecka 68:72, a crveno-beli u Železniku odigrali nerešeno sa turskom Karšijakom - 78:78.

 Košarkaši Partizana mt:s i Crvene zvezde u utorak su imali nove, kvalitetne provere, u susret početku sezone 2012/13, zakazanom za 29. septembar.

 
Podmlađeni i nekompletni sastav šampiona Srbije nije uspeo da savlada ukrajinskog prvaka Donjeck, na čijoj klupi se od ovog leta nalazi Vlada Jovanović.
 
Bilo je 68:72, po četvrtinama 15:15, 23:18, 12:21, 18:18.
 
Partizan je u drugoj deonici imao čak 16 poena prednosti, da bi Donjeck sredinom treće četvrtine prešao u vođstvo i u neizvesnoj završnici naneo Partizanu treći poraz u pripremnom periodu.
 
Izabranici Duška Vujoševića prethodno su izgubili od ukrajinske Politehnike i Igokee, a dva puta su savladali Mega Vizuru. Pored novog plejmejkera Torija Tomasa, crno-belima nedostaju reprezentativci Vladimir Lučić (povređen), Danilo Anđušić i Davis Bertans.
 
Protiv Donjecka - za koji igra dugogodišnji Partizanov kapiten Petar Božić, mada nema potpisan ugovor - najefikasniji su bili Francuz Leo Vesterman sa 17 i Đorđe Gagić sa 13 poena.
 
Dru Gordon, Dragan Milosavljević i Bogdan Bogdanović postigli su po devet, Marko Čakarević osam, a Nenad Miljenović tri poena. Igrali su još Đekić, Bešović, Čekovski i Marinković.
 
Crvena zvezda istovremeno je u Železniku dočekala tursku Karšijaku i posle "minusa" od 14 poena na poluvremenu, uspela da izbegne prvi poraz u pripremnom periodu.
 
Štaviše, Igor Rakočević je četiri sekunde pre kraja mogao da obezbedi petu pobedu, ali je nakon postignutog koša promašio dodatno slobodno bacanje - 78:78 (12:19, 18:25, 20:18, 28:16)!
 
Nekada najbolji strelac Evrolige predvodio je crveno-bele sa 20 poena, a pratili su ga sa Filip Čović i Boris Savović sa po 12.
 
Raško Katić takođe je imao dvocifren učinak (11), Elton Braun i Marko Simonović ubacili su po osam, Aleksandar Cvetković četiri, a Moris Almond tri poena.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: