Nazad

PRIPREME: Još jedna pobeda Partizana

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 04.07.2012 - 20:44

U sklopu priprema za narednu sezonu Partizan u Ptuju pobedio ukrajinsku Zorju - 1:0. Meč odlučio Saša Ilić.

Na pripremnim utakmicama rezultat je u drugom planu. Ali, lepo je kada se pobeđuje...

Partizan je u Sloveniji i Austriji "upisao" četvrtu pobedu, iz isto toliko utakmica. Crno-beli su posle Aluminija (član Prve slovenačke lige), Viner Nojštada (austrijska Bundesliga) i Polaua (nižerazredni austrijski klub), pobedili i ukrajinskog prvoligaša Zorju - 1:0 (1:0).

Stručni štab "parnog valjka", više od trijumfa, može da raduje igra koju su crno-beli prikazali u prvom poluvremenu meča, koji je najviše od prethodnih ličio na takmičarski. Partizan je bio nešto slabiji u nastavku utakmice kada je protivniku dozvolio da nekoliko puta ozbiljno ugrozi gol Radiše Ilića.

Prema ranijim najavama Vladimira Vermezovića, meč protiv Zorje je bio poslednji na ovim pripremama na kojem je tim podelio na "prvu" i "drugu" ekipu. Na naredne tri provere - protiv Šturma, Videotona, i Lokomotive - trener srpskog šampiona počeće da uigrava tim za prvu takmičarsku utakmicu, koja Partizan očekuje 17. jula, gotovo sigurno, na Malti.

Protiv Ukrajinaca su na teren izašli uglavnom igrači koji dan ranije protiv Polaua nisu igrali. Od prvog minuta, prvi put na pripremama, nastupio je kapiten Saša Ilić, koji je sa klupe ulazio na prethodna tri meča.

(foto:partizan.rs)

Stojković i Ilić su dobili po poluvreme među stativama. Na bekovskim pozicijama bili su Volkov i Aksentijević, štopeti Ivanov i Ostojić, ispred njih Lovre i Marković, a iza najisturenijeg Stefana Šćepovića stajali su - u sredini Saša Ilić, desno Babović i levo Tomić.

Vermezović je sve izmene izvršio u 64. minutu. Na poziciji štopera isprobao Lovrea je umesto Bugarina Ivanova. Zanimljivo da je u pomenutom minutu Nemanja Tomić ustupio mesto Dejanu Babiću, ali se 12 minuta kasnije vratio na teren umesto Babovića.

Jedini gol viđen je u poslednjem minutu prvog poluvremena. Veoma lepu akciju majstorski je završio Saša Ilić.

Nemanja Tomić i Vladimir Volkov su kombinovali na levoj strani, bek crno-belih je uputio centaršut na "drugu" stativu, gde je najviši u skoku bio Stefan Šćepović, koji je spustio loptu za kapitena, a ovaj iz voleja pogodio mrežu. Doduše, lopta je na putu ka golu zakačila nekog od fudbalera Zorje i promenila pravac.

Crno-beli su imali apsolutnu kontrolu nad loptom u prvom poluvremenu, a napadi su im bili mnogo opasniji od ukrajinskog kluba, koji je retko sa loptom prelazio na polovinu Partizana. Beograđani su u prvih desetak minuta imali nekoliko obećavajućih napada.

Goran Lovre i Stefan Babović su bili kreatori akcije iz koje se izrodila prva ozbiljnija šansa. "Vezisti" Partizana su razmenili "dupli pas", Lovre je dobio loptu u šesnaestercu, oslobodio se svog čuvara, međutim nije najbolje šutirao.

Nešto kasnije i Nemanja Tomić je snažno po zemlji šutirao iz "slobodnjaka" pravo u golmana Zorje. A, iz daljine je pokušao i Ilić.

Utakmicu u najstarijem slovenačkom gradu posmatrali su predsednik kluba Dragan Đurić, potpredsednik Branko Ružić i član Upravnog odbora Milun Todorović.

(foto:partizan.rs)

Odbrana nije imala puno posla, za raliku od drugog poluvremena kada je Zorja propustila nekoliko veoma dobrih šansi. Odličan je bio Radiša Ilić. I Partizan je u finišu mogao da duplira vođstvo, a najbolju priliku u tom delu propustio je Dejan Babić.

PARTIZAN: Stojković (od 46' Ilić) - Aksentijević (od 64' Pauljević), Volkov (od 64' Lazevski), Ostojić, Ivanov (od 64' Jojić) - Lovre, S. Marković - Babović (od 78' Tomić), Ilić (od 64' Knežević), Tomić (od 64' Babić) - S. Šćepović.

ZORJA: Kozačenko, Šunič, Vernidub, Jaramaš, Ignjatijević,Galjuza, Kamenuka, Ljubenović, Gritsai, Lipartija, Ajdahor.

Igrali su još: Kudžuk, Varadi, Olejnik, Rodić, Belij 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: