Nazad

Pritvoreni navijači Partizana

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Nedelja 13.05.2012 - 18:18

Navijači Fudbalskog kluba Partizan iz navijačke grupe Zabranjeni Ž. M. (28) iz Zemuna i I.Ž. (29) iz Beograda osumnjičeni su i pritvoreni zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi.

Do nereda je došlo na poluvremenu i nakon odigravanja prvenstvene fudbalske utakmice Radnički - Partizan, koju je beogradski tim dobio sa 1:0.

Prema navodima policije, sumnja se da su njih dvojica, pred početak drugog poluvremena, sa još nekoliko navijača iz grupe Zabranjeni, koji su bili smešteni na zapadnoj tribini, preskočili ogradu i ušli na atletsku stazu u nameri da krenu prema navijačima drugih Partizanovih navijačkih grupa koji su se nalazili na severnoj tribini.

Oni su vraćeni na zapadnu tribinu, a ostali članovi njihove grupe počeli su da lome sedišta i njima gađaju pripadnike Žandarmerije koji su intervenisali.

Nakon završetka utakmice navijači iz grupe zabranjeni su nastavili da lome stolice i gađaju pripadnike žandarmerije, a nekoliko njih je ponovo preskočilo ogradu i ušlo na atletsku stazu u nameri da se sa njima obračunaju.

Tada su i uhapšena dvojica osumnjičenih, koji će, nakon isteka mere zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji.

Policija je saopštila da će krivična prijava biti podneta i protiv M. J. (18) iz Požege kod koga su prilikom ulaska na stadion pronađena pirotehnička sredstva.

U saopštenju se navodi da je kragujevačka policija kamerama i fotoaparatima snimala navijače i da će snimljeni materijal biti iskorišćen za identifikaciju ostalih izvršilaca krivičnih dela na fudbalskoj utakmici.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: