Nazad

Prosinečki: Imamo kvalitet za Evropu

Izvor: Blic sport - Nacionalni sport - Četvrtak 17.05.2012 - 09:02

Robert Prosinečki je na kormilu Crvene zvezde osvojio svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri i posle pobede nad Borcem od 2:0 u finalu Kupa je rekao da je ovo nagrada za sve što su njegovi igrači prikazali ove sezone.

"Zaista je bila spektakularna atmosfera ovde u Kruševcu, navijači su bili fenomenalni i sigurno su dali veliki doprinos da igramo još bolje. Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, oni su imali dve sjajne šanse, pa je moglo je da bude i drugačije, a ne 1:0 za nas", rekao je Prosinečki.

 
Trener crveno-belih smatra da su njegovi izbranici dominirali i kontrolisali stanje na terenu u drugom delu.
 
"U drugom poluvremenu je bilo dosta drugačije i nisu mogli da nam pariraju. Moji igrači su uradili fenomenalan posao ove sezone, a ovaj Kup nam puno znači. Ovo je veliki rezultat za njih. Prezadovoljan sam. Favoriti smo bili i pre utakmice i teško je odigrati već 'dobijen' meč, ali smo odigrali odlično", istakao je Prosinečki.
 
On je ponovio da se znaju Zvezdini ciljevi svake sezone, kao i da naredne godine želi da se prekine dominacija Partizana u prvenstvu.
 
"Cilj svake sezone je trofej. Najvažnije je prvenstvo. Imamo još meč u nedelju, maksimalno ćemo ga odigrati i onda će momci dobiti slobodno. Imamo vleike ambicije, ovi igrači imaju kvalitet i za Evropu i nadam se da ćemo to dokazati. Verujemo u bolje dane za Zvezdu, ovo je samo početak i mnogo nam znači. Dominacija Partizana od pet godina u prvenstvu treba da pređe na našu stranu", naveo je strateg crveno-belih i otkrio da su možda i presudne bile pobede nad "večitim rivalom".
 
"Puno su nam značile tri pobede nad Partizanom, jer ih dugo nije bilo. Ovo je šlag na sve to, očekivali smo da osvojimo Kup i igrači sada imaju motivaciju i samopouzdanje za narednu sezonu", završio je Prosinečki, koji je svoju medalju za osvajanje Kupa poklonio jednom od navijača na tribinama.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: