Nazad

Prosinečki o Lazoviću, Borhi, transferima...

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 28.06.2012 - 19:40

Trener Crvene zvezde Prosinečki u razgovoru za MONDO rekao je da trenutno ne radi na dovođenju nijednog igrača, o Borhi nije želeo da priča, a poručio je da on neće moći da kaže "ne" kada je odlazak Lazovića u pitanju.

Prošle zime, novi fudbaleri Crvene zvezde čekali su u redu na svoju promociju na stadionu.

Ovog leta - dva odlaska i dva dolaska.

Da li je to samo potvrda da je trener/sportski direktor pre šest meseci obavio ključni prelazni rok i da sada samo traži zamene za one koji odu (jer, to je život) ili je nešto drugo u pitanju, tek Eli Babalj i Milan Jovanović jedina su pojačanja Crvene zvezde za sada.

Da li će ih biti još?

MONDO je Prosinečkog pitao da li konkretno, sada, radi na dovođenju nekog igrača.

"Ne... Doveli smo Jovanovića i Babalja i to je to za sada", kaže Robi za naš portal i dodaje:

"Meni je drago što je tako i već sam ti rekao da nam ostaje, manje-više, cela ekipa koja je igrala prošlog proleća. Otišao je Borha - dobro, otišao je Tošić - šta da radimo? Jednostavno, tako je u fudbalu. Mi moramo da budemo zadovoljni onim što imamo i kakve uslove imamo. S tim što nam je na raspolaganju radićemo najbolje što možemo i verujem da će sve biti dobro".

Iz odgovora "s tim što nam je na raspolaganju" donekle se može zaključiti i da Crvena zvezda, a to nije nikakva novost, niti tajna, nema novca za skupa pojačanja.

Zato smo promenili retoriku i Prosinečkog pitali: "Da li su ovom timu Zvezde potrebna pojačanja da bi ostvario zacrtane ciljeve?"

"Uvek ćeš moći da tražiš pojačanja i da kažeš da ti je još nešto potrebno", insistira Prosinečki da neće ići linijom manjeg otpora.

"Najvažnije je da se klub izborio da kostur ekipe ostane. Žao mi je što su neki otišli, ali tako je u životu. Došao je Babalj, došao je Jovanović, nadam se da ćemo s njima imati isti nivo. Mi smo ekipa koja je mlada i perspektivna i da ćemo ove sezone to i pokazati. Momci su to već nagovestili i zato jedna utakmica (poraz od Olimpije, prim. aut), pogotovu ne u ovoj fazi, ne može da stvori velike probleme", odgovara Prosinečki.

Crvena zvezda ponudila je raskid ugovora Kristijanu Borhi. Da li uopšte razmišljaš o njemu?

"Neću ni da odgovaram na to..." , odbio je Prosinečki, koji se pomirio da standardni napadač u prethodnih godinu i po dana neće više igrati za Zvezdu, iako priča oko raskida saradnje nije još završena.

Rekao si da ne radiš na pojačanjima. Da li to znači da će Darko Lazović ostati, uprkos najavama da ima bogate ponude? Da li to znači da ne tražiš zamenu na njegovom mestu?

"To bi trebalo da pitate upravu kluba, jer ako dođe neka jaka finansijska ponuda, ja tu ne mogu ništa sprečiti. Ako klub živi od tog novca, ne mogu ja da kažem 'ne'. Je l' tako?" , pita Prosinečki i dodaje:

"Ja sam svoje rekao, voljan sam da Lazović ostane, ali ako ljudi procene da se to ne može, ja tu ne mogu ništa".

Odlasku iz kluba najbliže su kapiten Nikola Mikić, koji čeka da se reši situacija oko mogučeg prelaska u Rostov, kao i golman Boban Bajković, koji navodno ima ponude Genčerbirligija i Kopenhagena. MONDO saznaje da ni Prosinečki, ni uprava nisu zadovoljni obeštećenjem koje Turci nude za Bajkovića, a pominje se suma od 200.000 evra. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: