Nazad

Prosinečki: Odluka moja. Neviđeno mi je žao

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 20.08.2012 - 14:18

Trener Crvene zvezde saopštio novinarima da je podneo ostavku predsedniku kluba Vladanu Lukiću.Sporazumni raskid ugovora. Sednica Upravnog odbora u narednih 24 časa.

Posle godinu i po dana provedenih na na klupi najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba, Robert Prosinečki podneo je danas ostavku.

Legenda crveno-belih odlazi iz kluba tri dana pred meč sa Bordoom, posle niza slabih partija svog mladog tima tokom ovog leta u kvalifikacijama za Ligu Evrope i prvog kola domaćeg šampionata.

"Nisam odlučio preko noći da napustim klub, dva meseca sam razmišljao. Žao mi je igrača, u koje verujem. Ovo je samo moja odluka", rekao je Prosinečki u obraćanju novinarima dodajući da je reč o sporazumnom raskidu ugovora.

Za sada nepoznat njegov naslednik.Vanredna sednica Upravnog odbora održaće se u roku od 24 časa.U kuloarima se pominje Aleksandar Janković, selektor mlade repezentacije Srbije, koji je već jednom vodio Crvenu zvezdu.



Odlazak sa suzama u očima

Odlazak sa suzama u očima

Crvena zvezda odigrala je u nedelju 2000.tu utakmicu u istoriji prvenstava i ostala bez trenera.



Za širu javnost neočekivano, ne i za Roberta Prosinečkog.



Tenzija u Ljutice Bogdana tokom noći i jutra odavala je novinarima tajnu da se nešto kuva u klubu. Tokom jutra su se pojavile informacije o mogućem rastanku sa Prosinečkim, što je on lično potvrdio novinarima na vanrednoj konferenciji u prepunom medija centru.



Prosinečki je u salu ušao vidno dekocentrisan i sa knedlom u grlu ispričao:



„Nisam se spremao ni za govor kada sam predstavljen, pa nisam ni za ovaj. Pričaću iz srca. Ovo je moj klub i žao mi je što smo sporazumno rešili papirologiju u vezi sa mojim odlaskom. Jebote, ne znam šta više da kažem“, počeo Prosinečki sa suzama u očima.



S obzirom na to da je vest o njegovom odlasku veliko iznenađenje za sve navijače novinare je najpre interesovalo čija je to odluka?



„ Odluka je moja, ne osećam se tako da mogu da nastavim da radim.U klubu kao što je Zvezda ima uvek ima pritisaka i to velikih, javnosti, navijača, uprave...a u njega sam došao jer ga volim. Mislim da sam radio pošteno i najbolje što sam mogao.Drugi će oceniti da li je to bilo dovoljno.Odlazim u korektnim odnosima sa svima“.



U emotivnom obraćanju novinarima je nekoliko puta ponovio:



„Neviđeno mi je žao, ostaću uz klub i podržavati ga gde god da sam“.



Upitan zašto odlazi u trenutku kada sezona tek počinje u prvenstvu sa obezbeđenim plasmanom u plej of fazu za Ligu Evrope, odgovorio je:



„Možda to nije dovoljno? Za godinu i po klubu dao sam svoj maksimum.Nikada neću pričati protiv Zvezde niti će neko iz nje pričati protiv mene“.



Prosinečki je objasnio da tešku odluku nije doneo ni sam, ni u afektu:



„Nakupilo mi se mnogo stvari.Odluka nije doneta preko noći.Razgovarao sam sa familijom, sa igračima, članovima uprave, predsednikom i najviše mi je žao igrača“.



Robi je podvukao da ne postoji šansa da se predomisli iako je postojala do ovog trenutka.



Na pitanje novinara da li je loša partija Jovana Krneta protiv Rada podstakla njegov razlaz sa Zvezdom odgovorio je negativno.



„Još jednom ću reći – i što se tiče Krnete, i ostalih igrača. Samo sam ja mogao da pogrešim, oni ne.Krneta je napravio tu grešku, pa šta. Da ga obesimo na Marakani? Ne! Ako je on kriv, ja sam kriv“.



Prosinečki je naveo da je za godinu i po dana u Zvezdi slušao sugestije sa raznih strana, i od novinara i od saradnika i da ne vidi u tome ništa neobično.



Govoreći o finansijskom stanju u klubu, rekao je opšte poznatu stvar:



„Ne blistamo u novcu. To je poznato. I sigurno da ima i toga...Besparica se odslikava i na fudbalske klubove. Od svojih grešaka ne bežim.Mislim da smo uradili dosta, napravili smo ekipu koja ima budućnost iako sam možda po tom pitanju preveliki optimista jer sam svakog dana sa tim momcima“.



Mladi stručnjak nasmejao se na pitanje da li ima planove za dalju karijeru i istakao da ga drugi klubovi ne zanimaju.



Na kraju konferencije upitan da li je imao iskrenu podršku čelnika kluba, prvo je dugo ćutao..čpa rekao.



„Paaaaa jesam...Imao sam najveću podršku navijača, Delija.. koji su i ovde prisutni.Hteo sam da Zvezda što bolje izgleda...Žao mi je...“, završio je Prosinečki, ustao i uz aplauz napustio salu.



Konferenciji za novinare prisustvovale su i vođe "Delija".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: