Nazad

Radnički: Muta parafirao još četiri godine

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 15.06.2012 - 14:56

"Od ovog trenutka daću sve od sebe da pred Kragujevčanima igramo za trofej Radivoja Koraća", istakao Miroslav Nikolić.

Miroslav Muta Nikolić potpisao je novi ugovor sa Radničkim iz Kragujevca. Nakon tri sezone u kojima se Radnički ustalio kao ABA ligaš, redovan učesnik završnice nacionalnog kupa i šampionata, počinje novi "mandat" Nikolića koji uz sportske ciljeve na parketu ovoga puta uključuje i šire ambicije košarke iz srca Šumadije.

"Već danas smo ozvaničili nastavak moje saradnje sa Radničkim u periodu od četiri godine. Kao šef stručnog štaba kragujevačkog kluba, utvrdio sam sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem detalje za dalji razvoj košarke u našem gradu. Dogovorili smo plan po kojem sledi stabilno finansiranje kluba, a to će omogućiti i kvalitetniji rad u Radničkom. U takvim uslovima, jedan od mojih zadataka biće da iz samog Kragujevca uključujem mlade snage koje će biti kandidati za naš prvi tim. Biće mi zadovoljstvo da se prihvatim tog posla jer sam uvek davao šansu talentovanim košarkašima, već imamo dobar sistem rada sa juniorskim pogonom, a nadam se da ćemo ove godine imati više sreće sa opredeljenjem pojedinih igrača da ne odu u inostranstvo", istakao je Nikolić.

Popularni Muta je naznačio da plan razvoja Radničkog podrazumeva i poboljšanje infrastrukture.

"Grad planira širenje sportskih kapaciteta gradnjom nove hale sa oko deset hiljada mesta za posetioce. Naravno, takav prostor ne bi bio ekskluziva za košarkaše već bi, kao i hala Jezero do sada, koristio i ostalim klubovima iz Kragujevca. Priznajem da me je, sem sportskih izazova na terenu, i taj momenat privukao. Želim da učestvujem u novim počecima košarkaškog sporta u Kragujevcu".

On je spremno istakao koji su planovi i ciljevi Kragujevčana.

"Već danas krećem u formiranje novog sastava i pregovore sa kandidatima za sezonu 2012/2013. u našem timu. Čekaju me iste, ako ne i veće muke nego prošle godine. Posao započinjem iz 'minusa' jer nam već i formalno nedostaju Sajmon i Pavković, a sem Birčevića i Sinoveca svi ostali igrači su slobodni agenti, kao što je poznato. Međutim, takva postavka me ne koleba ni najmanje, čak volim da rešavam takve košarkašne 'jednačine'. I prošle godine je za neke situacija bila pre za odustajanje, a naš stručni štab i uprava ne da se nisu predali već smo sastavili tim za respekt kako u zemlji, tako i u regionu. Znamo kako, a imamo meses i po dana do priprema da postignemo maksimum u početnoj fazi rada".

Trofejni stručnjak sa kormila Radničkog izdvaja još jedan motiv koji posebno deluje i na gradonačelnika, grad uopšte, kao i na njega lično i sve ostale u klubu:

"Osim ligaških iskušenja pred kojima ćemo biti u Jadranskoj i Superligi Srbije, izazov broj jedan za sve nas u Kragujevcu biće održavanje završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u našem gradu. Najsnažniji motiv u nama je podariti Kragujevčanima prvi trofej u istoriji kluba. Tri godine smo se primicali ostvarenju takvog cilja, a od ovog trenutka daću sve od sebe da do finalne borbe za trofej i dođe, i to pred Kragujevčanima. Celokupna sportska javnost zna šta to znači mojim Šumadincima. Podrška za takav cilj je i formalizovana, od ovog časa počinjemo da radimo na tome", rekao je Nikolić. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: