Nazad

Radnički nastavlja da dovodi sjajne vaterpoliste, stiže i Ćirić!

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Ponedeljak 03.09.2012 - 16:02

Novoformirani vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca ući će u sledeću sezonu sa izuzetno snažnom ekipom, a poslednje pojačanje je dugogodišnji reprezentativac Aleksandar Ćirić.

Prema pisanju "Sporta", Ćirić je prihvatio poziv uprave da pomogne stvaranju novog vaterpolo giganta, a tome će svakako doprineti i asovi poput Vanje Udovičića i Filipa Filipovića, čiji je dolazak potvrdio i Vaterpolo savez Srbije.


Alesksandar Ćirić (34) je sa reprezentacijom je osvojio tri prvenstva Evrope i dva srebra na šampionatima kontinenta, srebro i dva zlata na Svetskim prvenstvima, jedno olimpijsko srebro i dve bronze, zatim zlato i bronzu na Svetskom kupu, te tri zlata i jedno srebro u Svetskoj ligi.  


Tokom reprezentativne karijere igrao je 346 puta za našu državu, postigavši 201 gol, igrajući pritom za Crvenu zvezdu, Bečej, Brešu i Budvansku rivijeru. Sa Bečejem je bio klupski prvak Evrope, a sa Brešom osvajač Trofeja LEN tri puta. 


Pored Radničkog, kome je odobreno i učešće u "A" ligi Srbije ali i Evropa kupa, nekadašnjeg Trofeja LEN, u Srbiji će biti još dva snažna kluba.


Uz Crvenu zvezdu, koja se pojačala Adrijom Prlainovićem, Duškom Pijetlovićem, Denisom Šefikom, Nikolom Rađenom i Borisom Vapenskim, tu je i branilac titule Partizan sa novim trenerom, Vladimirom Vujasinovićem, ali i pojačanjima poput Petra Filipovića, Marka Matovića i Gavrila Subotića. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: