Nazad

Remi Zvezde u "nožnom vaterpolu"

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 25.06.2012 - 23:21

Po nemogućim uslovima za igru u Domžalama, kombinovani tim Crvene zvezde odigrao je 0:0 u prvoj proveri ovog leta. Da je utakmica bila takmičarskog karaktera, verovatno ne bi ni bila odigrana.

Ako neko bude došao na ideju da osmisli novi sport pod imenom "nožni vaterpolo", mogao bi da potraži snimak sa utakmice Domžale - Crvena zvezda.

U nemogućim uslovima za igru, ovog ponedeljka popodne, crveno-beli su sa kombinovanim postavama u dva poluvremena odigrali nerešeno u duelu sa sedmoplasiranim timom prošlog prvenstva Slovenije. Golova nije bilo - 0:0, ali jeste klizanja, padanja, komičnih promašaja, žestokih sudara...

Malo je nedostajalo da utakmica u Domžalama, nadomak Ljubljane, ni ne bude odigrana.

Od ranog jutra u najvećem delu Slovenije padale su monsunske kiše, nalik onima u Panami u oktobru, ali je pljusak stao oko 18.30, pa su igrači poslati u svlačionice, a majstor s valjkom počeo da izgurava vodu s travnjaka i da od bazena pravi fudbalsko igralište.

Čovek je za kratko vreme fino osušio oko 70 odsto terena, ali je po oba boka bilo gotovo nemoguće kontrolisati loptu. Naročito teško bilo je spoljnim igračima, Vešoviću, Miriću, Nenadiću i Peroviću, posle i Ožegoviću i Čikiću.

Ekipa koju je Prosinečki poslao na teren od prvog minuta, a u kojoj je debi u novom "Legea" kompletno crvenom dresu, sa zlatnim brojem, zabeležio Nenadić, bila je bolja od rivala u prvih 45 minuta, Kasalica je pogodio i stativu, sudija propustio da Mirićev beg i povlačenje od strane poslednjeg igrača u odbrani Domžala kazni isključenjem i onda...

...domaćin je lako mogao do gola, ali su se Vuk i Živec spetljali sami pred Kirovskim. Prvi je previše kombinovao u situaciji "1 na 1" sa Kirovskim, a drugi nekako došao do lopte i iskosa sa sedam metara promašio ceo gol.

Dugo se čekalo na pravu šansu, jer su se igrali privikavali na gotovo nemoguće uslove za igru. Prvu šansu po barama stvorio je Vešović i to za Kasalicu. Oštro mu je poslao lotpu s boka na prvu stativu, a Zvezdin napadač iz prve nije uspeo dovoljno da "zaseče" loptu, pa je pogodio samo spoljni deo mreže. Bilo je to u 14. minutu.

Pet minuta kasnije, Zvezda je izvela brzu kontru, dugom loptom raspoloženi Đuričković poslao je Mirića u prostor na desnom krilu, ovaj iz prve centrirao u sredinu, gde je po klizavici Kasalica morao da primi loptu, uradio je to nekako, ali izgubio taman toliko vremena da mu šut bude izblokiran

Gomila potencijalno opasnih pasova u prostor za Kasalicu, iza leđa spore odbrane plavo-žutih, neprirodno bi se zaustavljala u barama, pa je tako nemoguće proceniti u kojoj meri bi crveno-beli bili opasni da su uslovi za igru bili drugačiji.

Posle pola sata igre, kiša je ponovo počela da pada i iz minuta, u minut do kraja utakmice bivala je sve jača, pa su stvari postajale samo gore. Vozač valjka dao je sve od sebe na poluvremenu, ali avaj...

Trener Domžala, naš čovek i nekada član stručnog štaba Crvene zvezde Stevan Mojsilović, opredelio se za formaciju 4-4-2, u kojoj su se aktivno na svojoj polovini branili svi igrači. Taj koncept zvezdaši pokušavali su da probiju po boku, gde je bilo najteže igrati ili uz pomoć kiše. Narednu šansu, Zvezda je imala u 30. minutu, kada je Dimitrijević tukao iz slobodnjaka sa 25 metara, ali preko gola. I onda je utakmica poprimila sasvim drugi tok!Odbrana Zvezde prvi put je "ispala" u 37. minutu, kada je Živec šutirao sa 18 metara, ali je najbolji u crvenom dresu danas, Krneta, požrtvovanim startom to izblokirao. Posle kornera, lopta je srećnim okolnostima stigla do Osmanaja, a on je sa 20 metara uputio nešto između šuta i centaršuta. Uglavnom - lopta je išla pravo u raklje, a Kirovski vrhovima prstiju uspeo da je prebaci preko prečke i tada je došao red na prvu kavgu u gužvi pred udarac iz ugla, inače tipičnu za pripremne utakmice.

Kada je igra nastavljena, domaćin je morao da ostane s desetoricom na terenu, ali domaći sudija verovatno to nije želeo da uradi, jer je i Crvenoj zvezdi u interesu da tokom priprema ima 11 igrača protiv sebe. Mirić bi u takmičarskoj utakmici svakako zaradio isključenje za protivnika, ali ovog puta dogodilo se ništa.

Samo minut kasnije - stativa! Kadu i Vešović odlučili su se na igru na malom prostoru posle kornera malo razbili bunker u petercu, Vešović je uputio sjajan centaršut a Kasalica, iako sam na petercu, glavom je pogodio okvir gola. Za ovaj promašaj, Zvezda je posle nekoliko sekundi mogla da bude surovo kažnjena, ali su se Vuk i Živec komično ponašali pred Kirovskim.U kontri, uz klizanje Mihajlovića, izašli su sami pred Kirovskog i zabrljali, toliko da im ni klizav teren ne bi poslužio kao alibi.

Oko 700 gledalaca na "Športnom parku" u nastavku je videla petoricu novih fudblera u crvenom, od kojih su dvojica prvi put zaigrala za prvi tim - Savićević i Simić. Oni su u vezi zamenili Kadua i Đuričkovića, Asamoa je u špicu zaigrao umesto Kasalice, Ožegović desno umesto Mirića, dok je Vesić na golu zamenio Kirovskog.

Već u 55. minutu, Asamoa je glavom za malo bio neprecizan, a potom je Savićević mogao posle 12 minuta igre u prvom timu da se upiše u strelce. On je fudbalski, iz prve, uhvatio odbijenu loptu iz peterca i sa ivice kaznenog prostora šutirao malo pored gola. Bio bi to lep pogodak dojučerašnjeg omladinca.

U 62. minutu, Živec je imao novu stopostotnu šansu, ali je sa pet metara, uz duel sa Mihajlovićem, volej poslao preko prečke. Vesić je u 78. minutu lepo ukrotio novi šut Živeca iz daljine.

Sa Asamoom, Ožegovićem, Simićem, Savićevićem i Čikićem na terenu, Zvezda nikako nije bila inferiorna u odnosu na iskusnijeg i snažnijeg rivala, koji je pripreme počeo 8. juna, ali pravih prilika za gol nije bilo.

Zvezda je ovu utakmicu igrala bez Lazovića, Mikića, Maksimovića, Mladenovića, Milivojevića, Milunovića, Babalja i Bajkovića, koji su ostali da treniraju sa kondicionim trenerom Radakovićem, kao i "omladinaca" Mijailovića, Lukovića, Spajića i Stojkovića, koji su na priprememama reprezentacije pred put na EP.

Prvih 90 minuta ovog leta zvezdašima će najviše poslužiti da osete duele, istrče potrebne kilometre i "otvore" pluća u periodu teških treninga pred nastavak priprema i evropske izazove. Zaključke o kvalitetu igre i u kolektivnom i u individualnom smislu, nije moguće izvlačiti, iz prostog razloga što zvanična utakmica u ovakvim uslovima za igru verovatno ne bi ni bila odigrana.

DOMŽALE: Vidmar (od 46. Zabret) - Kous, Topič, Korun, Zec - Skubic, Gerič (od 75. Škafar), Ihbeiseh (od 55. Majer), Vuk (od 75. Vancaš) - Osmanaj, Živec (od 80. Papež).

CRVENA ZVEZDA: Kirovski (od 46. Vesić) - Vešović, Krneta, Mihajlović, Nenadić - Dimitrijević, Kadu (od 46. Savićević), Đuričković (od 46. Simić) - Mirić (od 46. Ožegović), Perović (od 60. Čikić) - Kasalica (od 46. Asamoa). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: