Nazad

RG: Đoković - Nadal 1:2 (3:4)

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 11.06.2012 - 14:09

Novak i Rafa igraju još jedno nezaboravno finale. Ko će ući u istoriju, Nadal sedmom titulom na Rolan Garosu, ili Novak četvrtim grend slemom u nizu?

Kakav meč u nedelju! Vremenski uslovi dozvolili nastavak. Hoće li Đoković uspeti da završi započeto?

U Parizu ne pada kiša, trenutno je 15 stepeni Celzijusa, ali je veoma oblačno, pa se prekinuto finale između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala nastavlja. Pitanje je da li će ono biti okončano, jer prema prognozi očekuje se povremena kiša tokom celog dana...

Podsetimo, u trenutku prekida zbog kiše rezultat je bio 2:1 za Nadala - 6:4, 6:3, 2:6. I 2:1, sa brejkom prednosti, za Novaka u četvrtom setu.

Nadal je poveo sa 2:0 i činilo se da će u tri seta rešiti pitanje pobednika. Pogotovo kada je poveo 2:0 u trećem delu igre.

Ipak, Nole je tek onda počeo da demonstrira najbolji tenis. Osvojio je osam uzastopnih gemova protiv Nadala na Rolan Garosu, što niko pre njega nije uspeo na pariskom gren slemu u duelu sa Rafom, smanjio na 2:1 i odlično počeo četvrti set.

ČETVRTI SET

Đoković - Nadal 2:2 (brejk) * Đoković je kod 30:30 napravio neiznuđenu grešku, a Španac realizovao brejk loptu uz pomoć vrha mreže. Loptica je prešla u Novakovo polje, on je stigao da uzvrati, ali je Nadal potom lako završio poen.

Đoković - Nadal 2:3 * Lagan gem za Nadala, bez izgubljenog poena.

Đoković - Nadal 3:3 * Posle duge razmene udaraca, Nadal šalje forhend paralelu nekoliko centimetara u aut (40:15). Naredni poen pripada Đokoviću, pošto je glavni sudija preinačio odluku linijskog. Loptica je zakačila liniju!

Đoković - Nadal 3:4 * Tračak nade za Novaka - neiznuđena greška Nadala za 30:15, ali onda i neiznuđena srpskog tenisera. Drugim vinerom iz forhenda u ovom gemu Nadal stiže do novog vođstva.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: