Nazad

RK PARTIZAN: I Kajganić brani "triplu krunu"

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 05.08.2012 - 19:44

Rukometni šampioni Srbije optimistični pred početak pohoda na odbranu tri trofeja, osvojena prošle sezone. "Uvek može bolje", poručuje trener Brković. Predstavljena pojačanja - Žujović, Mitrović, Ivošević, Kajganić i Pavlović.

  "Sezona 2011/12 bila je sjajna, želimo da naredna bude još bolja!", poručuju iz Humske 1.

Rukometaši Partizana, prošlosezonski osvajači "triple krune" (Superkup, Kup i prvenstvo), i zvanično su najavili početak nove takmičarske godine.

Kao i lani, najvažnije utakmice očekuju ih već početkom septembra - kvalifikacioni turnir za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. I ove godine rivali će im biti "zmajevi" iz Portugala, rukometaši Porta.

Generalni sekretar kluba Predrag Jušković i šef stručnog štaba Aleksandar Brković izrazili su svoja očekivanja i predstavili nove igrače na konferenciji za novinare organizovanoj na stadionu u Humskoj ulici.

"Prošle godine smo na istom mestu održali konferenciju i krenuli u šampionski pohod. Krećemo opet i nadam se da ćemo još jednom trasirati šampionski put. Prošle godine udarili smo temelj najuspešnije sezone u istoriji rukometnog kluba Partizan, osvojili smo triplu krunu i igrali u grupnoj fazi Lige šampiona... Pripreme za ovu sezonu počele se 22 i 23. jula, ekipa je u punom trenažnom procesu, sa našim novim/starim igračima", rekao je Jušković.

Crno-beli dres naredne sezone nosiće i Petar Žujović, Uroš Mitrović, Ognjen Kajganić, Miloš Ivošević i Marko Pavlović. Takođe, izvesno je da reprezentativac Miloš Kostadinović neće ni sledeće sezone promeniti sredinu.

Poslednji navedeni stigao je u redove šampiona iz PKB-a, u koji se vratio nakon internacionalne epizode u Francuskoj. Tamo je igrao u tandemu sa Urošem Mitrovićem u Kreteju, a naredne sezone igraće uz još jednog iskusnog igrača - Ognjena Kajganića.

Bivši učesnik Survirora rekao je da je srećan zbog povratka u srpski rukomet. 

"Posle 13 ili 14 godina vratio sam se u srpski rukomet. Ne znam mnogo o drugim ekipama, ali me ni ne interesuju mnogo. Šampioni smo i planiramo da to i ostanemo", istakao je Kajganić, koji je potpisao jednogodišnji ugovor i nosiće dres sa brojem "13".

Crno-beli narednih dana putuju u Šumarice u Kragujevcu, gde će odraditi najvažniji deo priprema za novu sezonu. Formu će tempirati za 8. septembar i početak kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: