Nazad

RUKOMET: Juniorke stale u polufinalu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 13.07.2012 - 12:07

Ženska juniorska reprezentacija Srbije u polufinalu SP izgubila od Švedske, 27:25 (13:10). Sa Mađaricama za bronzu.

Prvi poraz na takmičenju Srpkinje su pretrpele u polufinalu, Švedska je zaustavila sjajnu seriju naših juniorki na Svetskom prvenstvu u Češkoj. Generacija devojčica rođenih 1992. godine nije uspela da parira vršnjakinjama iz Švedske, koje su imale kontrolu u većem delu meča a potom i zasluženo slavile.

Skandinavke su ključnu prednost stekle početkom drugog poluvremena (20:11) a naše devojke i pored velike želje i motiva da se plasiraju u finale, nisu uspele da savladaju kvalitetnog protivnika.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Marija Obradović sa pet i Nevena Popović i Tamara Georgijev sa po tri pogotka, dok su Šveđanke do trijumfa predvodile Marija Adler i Lina Klaeson sa po pet i Karin Stromberg sa četiri gola.

Srpkinje će u subotu, u meču za bronzu, igrati protiv Mađarica koje su u drugom polufinalu izgubile od Francuske, 28:21 (13:8). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: