Nazad

RUKOMET: Pobeda, ali i još puno posla

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 18.07.2012 - 08:55

Vicešampioni Evrope, posle poraza od Mađarske u Kanjiži, pobedili u Smederevu kvalitetan sastav Tunisa. "Orlove" očekuje još dosta posla do početka Olimpijskih igara.

  Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Smederevu Tunis 30:29 (15:14), u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u sklopu priprema za Olimpijske igre u Londonu (rukometni turnir se igra od 29. jula do 12. avgusta).

"Orlovi" su odigrali meč sa dosta oscilacija, koje su normalne u ovoj fazi priprema. Veselina Vukovića očekuje još dosta posla do početka takmičenja, kako bi ekipa dostigla formu iz januara ove godine kada je na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju. 

Vremena ima dovoljno, a Srbi će do prve utakmice sa Španijom u "Koper boksu" odigrati još četiri kontrolna meča.

Odbrana "orlova" daleko je od prepoznatljivog nivoa. Vicešampioni Evrope odigrali su protiv Tunisa vrlo loše u defanzivi sa igračem više, primili su čak 29 golova, što je znatno više od proseka. 

Oba selektora isprobala su razne taktiče zamisli, kao i većinu igrača koji bi trebalo da putuju u London. Uprkos tome, meč je ličio na takmičarski, sa dosta žara, borbe, na momente i grubosti. 

Najbolji igrač u našem timu bio je Alem Toskić sa pet golova, dok je kod Afrikanaca čak osam pogodaka postigao Banur. Darko Stanić je za 30 minuta imao sedam uspešnih intervencija. 

Vuković u igru nije uvodio pouzdano desno krilo Rajka Prodanovića. Njega muči infekcija pete, pa u našem taboru nisu želeli da rizikuju da dođe do dodatnih komplikacija koje bi ugrozile Prodanovićev nastup na Igrama. Takođe, šansu protiv Tunisa nisu dobili Nenadić, Mitrović i Đukanović. 


Dvorana u Smederevu. Gledalaca: 1.200. Sudije: Stojković i Nikolić.
Isključenja: Srbija osam minuta - Tunis 16 minuta
Sedmerci: Srbija 1(1) - Tunis 2(1)

SRBIJA: Marjanac (tri odbrane), Šešum 4, Vujin 4, Nikčević 2, Manojlović 1, Toskić 5, Stanić (sedam odbrana), Ilić 3(1), Marković, Milić (jedna odbrana), Prodanović, Stojković 3, Rnić 1, Kostadinović 2, Beljanski, Vučković, Čutura 3, Stanković 3, Nenadić, Mitrović, Đukanović.

TUNIS: Misaui (jedna odbrana), Hedui 1, Tumi, Tež 5, Tuati, Hmam 1, Banur 8, Aluini, Magaz (pet odbrana), Helal, Žaluz 4, Sanai 2, Meganem 2, Ajed, Bugani 7(1), Šuref.

KRETANJE REZULTATA: 0:1 (3. minut) 5:3 (10) 5:6 (13) 6:7 (15) 9:7 (18) 9:10 (21) 12:11 (26) 18:14 (34) 21:17 (40) 21:20 (42) 24:20 (44) 24:23 (48) 26:25 (51) 30:27 (57).

Utakmica sa Tunisom trebalo je da otkloni poslednju dilemu oko putnika za London. Selektor Srbije Veselin Vuković najavio je da će posle duela u Smederevu odrediti imena 15 igrača koji će učestvovati na Olimpijskim igrama, s tim što će jedan od njih biti rezerva.

Vuković će spisak saopštiti u sredu u Kovilovu.

"Orlove" do početka Igara očekuje Skandinavija kup u Švedskoj (19/20. jula). Kao i prijateljski meč sa Velikom Britanijom. 

Prvak Afrike imaće realne šanse da se nađe u četvrtfinalu olimpijskog turnira. Tunis će se takmičiti u Grupi A, koja je prema procenama daleko lakša od one u kojoj će igrati "olrovi". Glavni rivali Tunišanima biće Argentina i Velika Britanija, a igraće još protiv Islanda, Švedske i Francuske.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: