Nazad

RUKOMET: Srbija domaćin EP za žene

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 18.06.2012 - 19:23

Evropska rukometna federacija dodelila našoj zemlji šampionat, koji će biti održan od 4. do 16. decembra ove godine. Đurković: "Velika pobeda RSS".

Posle odustajanja Holandije, EHF nije dugo odugovlačila - Srbija će biti domaćin Evropskog prvenstva za žene krajem ove godine!

U konkurenciji 11 zemalja (Hrvatska, Danska, Makedonija, Island, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovačka, Švedska i Srbija), EHF je dodelila organizaciju našoj zemlji. Gradovi-domaćini biće: Beograd, Niš, Vršac i Novi Sad.

Na sajtu EHF piše da se Srbija pokazala kao dobar domaćin EP za muškarce u januaru ove godine.

"Prezadovoljan sam što je organizacija turnira dodeljena Srbiji. Srpski rukometni savez je uradio odličan posao tokom turnira za muškarce i uveren sam da će tako biti i u decembru. Bila je ovo teška odluka, jer je mnogo zemalja izrazilo želju da organizuje EP za žene, što svedoči o tome koliko je to važan dođađaj", rekao je predsednik EHF Tor Lijan.

Na takmičenju će, osim domaćina Srbije, učestvovati Nemačka, Mađarska, Rumunija, Crna Gora, Rusija, Francuska, Makedonija, Švedska, Češka, Hrvatska, Danska, Ukrajina, Španija i branilac titule Norveška. Island se plasirao kao najbolja treća reprezentacija iz svih kvalifikacionih grupa, a budući da se Srbija takođe kvalifikovala na EP kroz takmičenje.

Žreb za određivanje grupa biće u Monaku, 22. juna.

"Pre 15 minuta nam je stigao dopis iz EHF-a da ćemo organizovati Evropsko prvenstvo za žene u decembru", rekao je za MONDO generalni sekretar RSS Božidar Đurković.

On se složio da je to velika pobeda Rukometnog saveza Srbije, s obzirom da konkurencija nije bila nimalo laka, jer je EP želelo desetak saveza, među kojima su i oni najuticajniji.

"Od kako se pre 15-ak dana posle odustajanja Holandije pojavila mogućnost da budemo domaćini, mi smo bili spremni da preuzmemo odgovornost. Prijavilo se desetak država, a čelnici evropskog rukometa su se odlučili da nam povere još jedno veliko takmičenje. Da li zbog toga što smo nedavno bili domaćini najboljim muškim evropskim selekcijama, da li zbog odlične organizacione strukture i velike posećenosti prethodnog turnira ili što smo uhodani - uglavnom mi ćemo biti prvi savez u istoriji koji je u jednoj godini organizovao dva evropska prvenstva, za muškarce i žene", dodao je Đurković.

Srbija će krajem 2013. organizovati i Svetsko prvenstvo za dame. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: