Nazad

RUKOMET: Srbija opet ona stara

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 31.07.2012 - 19:52

"Orlovi" lako i ubedljivo poraženi od Hrvatske 23:31, u drugom kolu Olimpijskih igara u Londonu. Igra očajna...

 Posle poraza od Španije na startu olimpijskog turnira, rukometaši Srbije doživeli su pravi brodolom i protiv dovostrukih olimpijskih prvaka Hrvatske 23:31 (9:13). 


Nažalost, igra "olrova" nije bila ni blizu onim koje su izabranici Veselina Vukovića pružali na Evropskom prvenstvu u Srbiji, kada su upravo Hrvate pobedili u beogradskom polufinalu.

Revanš u Londonu bio je sa kamatom. 

Srbija je ličila na tim sa nekih prethodnih takmičenja (koja su se uglavnom završavala katastrofom) - sa puno izgubljenih lopti, loših rešenja u napadu i ni blizu odbrane koja je pre samo šest meseci donela evropsko srebro. 

Hrvatska je igrački razbila Srbiju! Čas iz rukometa trajao je sat vremena...

"Kockasti" su bili daleko bolji, manje grešili, a svaku priliku maksimalno koristili. Tek na momente su naši reprezentativci demonstrirali igru iz januara, zamislite, ove godine.

To je bilo premalo za motivisane Hrvate.

Posle očajnog prvog poluvremena, mnogo bolje smo ušli u nastavak meča. Lako smo prepolovili prednost, imali smo i nekoliko prilika da se potpuno vratimo u utakmicu, ali su po pravilu naši igrači gubili lopte (ukupno 13 izgubljenih lopti). Čak ni do šuta nismo uspevali da dođemo.

Posle tih propuštenih šansi, Hrvati su dodali gas i naneli nam pravu katastrofu. APSOLUTNO ZASLUŽENO! 

Dok su naše komšije rešetale gol Stanića i Marjanca iz brzih kontri (devet od 11, mi NIJEDNU), a preko odličnih krila Ivana Čupića i Manuela Štrleka, Srbi nisu uspevali da izvedu nijedan napad iza leđa odbrane. Čupić se nadavao "lakih" golova, postigao ih je čak osam, dok su Igor Vori i Štrlek postigli po pet. Marko Vujin je bio raspoložen u drugom poluvremenu i na kraju je upisao šest pogodaka, Nenad Vučković pet, a Momir Rnić četiri.

 

Tvrdo i oštro počelo je na obe strane, teško su i jedni i drugi dolazili do gola u uvodnim trenucima utakmice. Hrvate je da stignu do pogotka sprečavao odlični Darko Stanić (devet odbrana), dok je za "orlove" odbrana "kockastih" "pet-jedan" bila nerešiva enigma.

Golom Ivana Nikčevića Srbija je povela 2:1, ali su pokretljivi dvostruki olimpijski šampioni posle toga zatvorili sve prilaze Mirku Aliloviću i brzim kontrama, koje su bile posledica izgubljenih lopti Srba ili blokova naših komšija, poveli 5:2.

Kako se bližila sredina poluvremena, igra vicešampiona Evrope bila je sve gora - očajna.

Doduše, Stanić je bio raspoložen, ali i posle njegovih intervencija Hrvati su postizali golove, jer su lopte po pravilu išle našim rivalima u ruke, pored vrlo anemičnih "orlova".

U 18. minutu Hrvatska je vodila 8:3.

Srbija je uspela da smanji preko Momira Rnića i Nikole Manojlovića na 8:5. Ali, izabranici Slavka Goluže u 27. minutu ponovo stiču "plus pet". Štrlek je iznudio sedmerac i isključenje Dalibora Čuture, a potom i realizovao penal za 13:8.

Da nevolja bude veća, tri minuta pre toga povredio se Stanić, pa je među stative stao Dragan Marjanac, koji je već u prvom napadu "skinuo" zicer Voriju. 

Ivan Stanković iz beznadežne situacije postiže gol za 13:9. Naš napad sa igračem više Rajko Prodanović završava sa krila, ali Češke sudije Horaček i Novotni ne sviraju očigledan sedmerac posle prekršaja Ivana Balića. Alilović nije imao težak posao da zaustavi pokušaj srpskog desnog krila.

Rezultat je posle 30 minuta ostao isti.

Nenad Vučković i Marko Vujin postižu golove za 14:12, a novi desni bek Kila ne koristi odbranu Stanića i koracima u napadu poklanja loptu za Hrvatima, koji preko Čupića vraćaju "plus tri" na početku drugog poluvremena.

Dve početničke greške sa igračem više i Hrvati imaju 17:13. Opet smo prišli na "minus dva", nismo iskoristili priliku da još više smanjimo rezultat i onda je počeo ponor bez kraja... 

Srbija i dalje ima priliku da se plasira u četvrtfinale. Za takav podvig su joj potrebne pobede protiv Južne Koreje i Mađarske. Sa ovakvim odnosom prema igri - teško, vrlo teško. Tu je još i duel sa Dancima.

Meč trećeg kola protiv "orlovi" igraju u sredu protiv Mađara (15.30h).

SRBIJA: Marjanac (pet odbrana), Vujin 6, Nikčević 1, Manojlović 2, Toskić 2, Stanić (devet odbrana), Ilić (promašeni sedmerac), Marković, Prodanović 1, Rnić 4, Beljanski, Vučković 5, Čutura, Stanković 2.

HRVATSKA: Losert (osam odbrana), Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 4, Kopljar 1, Vori 5, Gojun 1, Horvat 2, Vuković, Buntić, Alilović (sedam odbrana), Štrlek 5, Čupić 8, Ninčević.

 

GRUPA A

PRVO KOLO: Island - Argentina 31:25, Švedska - Tunis 28:21, Francuska - Velika Britanija44:15.

DRUGO KOLO: Tunis - Island 22:32, Velika Britanija - Švedska 19:41, Argentina - Francuska(22.15).

TABELA: Island 4, Švedska 4, Francuska (-1) 2, Argentina (-1) 0, Tunis 0, Velika Britanija 0.

GRUPA B

PRVO KOLO: Hrvatska - Koreja 31:21, Španija - Srbija 26:21, Mađarska - Danska 25:27.

DRUGO KOLO: Koreja - Mađarska 19:22, Srbija - Hrvatska 23:31, Danska - Španija (20.30).

TABELA: Hrvstaka 4, Španija (-1) 2, Danska (-1) 2, Mađarska 2, Srbija 0, Koreja 0.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: