Nazad

RUKOMET: Vicešampioni na pripremama za OI

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 25.06.2012 - 16:37

Rukometaši Srbije, današnjim okupljanjem u beogradskom hotelu M, počeli su pripreme za Olimpijske igre 2012. u Londonu. Selektor Veselin Vuković je na prozivici imao 18 igrača, a po okupljanju uputili su se na Kopaonik, gde će trenirati do 6. jula.

Reprezentacija i stručni štab biće smešteni u hotelu "Anđela", umesto u "Grandu", koji je nedavno izgoreo. Na Kopaoniku ekipu će sačekati reprezentativci Darko Stanić i Momir Ilić. Posle fizičkih priprema vicešampioni Evrope treniraće u Staroj Pazovi, od 8. do 14. jula, a onda im sledi serija prijateljskih utakmica.

Prvi kontrolni meč je na programu 14. jula, u Smederevu, protiv Tunisa. Sa Mađarima će rukometaši Srbije igrati 17. jula. Izabranici selektora Vukovića će potom putovati u Švedsku na turnir Skandinavija kup, koji će se igrati 19. i 20. jula. Poslednju proveru pred Olimpijske igre imaće 26. jula u Londonu, protiv domaćina, Velike Britanije.

Selektor Vuković je na okupljanju reprezentacije izjavio da bi plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara bio "dovoljna nagrada" za sve što je njegova ekipa uradila do sada.
Ima mnogo da se radi, ali svi su orni, spremni i motivisani. Nadam se da će svi zdravi dočekati skraćivanje spiska. Igrači su svesni da će neko morati da otpadne sa liste putnika", istakao je još Vuković koji je na spisak kandidata za OI naknadno uvrstio golmana Slavišu Đukanovića.

Reprezentativac Momir Rnić očekuje da se ekipa dobro pripremi za nastup u Londonu ali na Igrama ne može da obeća visok plasman.

"Posle dugo godina rukometna reprezentacija Srbije će igrati na Olimpijskim igrama, a to je nešto što svaki sportista sanja. Neće biti lako, ali daćemo maksimum i videćemo za koji će rezultat to biti dovoljno. Spremni smo, orni i nasmejani. Želimo da uveselimo naciju, istakao je levi bek nemačkog Gepingena.

Srbija će se na Olimpijskim igrama takmičiti u Grupi B sa Hrvatskom, Španijom, Mađarskom, Danskom i Južnom Korejom.

Rukometni turnir na Olimpijskim igrama održaće se od 28. jula do 12. avgusta.

Rukometaši Srbije su poslednji put učestovali na OI 2000. godine u Sidneju, u meču za treće mesto izgubili su od Španije. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: