Nazad

Rukometašice pobedom završile kvalifikacije

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Nedelja 03.06.2012 - 10:43

Rukometašice Srbije pobedile su sinoć u Novom Sadu selekciju Portugala sa 37:21 (21:9) u meču poslednjeg kola Druge grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Srbija je ovim trijumfom samo potvrdila plasman na kontinetalni šampionat, a takmičenje u grupi završila je sa 10 bodova, koliko ima i Rumunija.

 
Od samog starta je bilo jasno da će izabranice selektora Saše Boškovića zabeležiti petu pobedu u kvalifikacionom ciklusu, koja osim prestiža, nije imala drugi značaj.Rastrčana Andrea Lekić i drugarice naterale su portugalskog selektora da pri rezultatu 8:3 za Srbiiju u 11. minutu zatraži tajm-aut. To nije zaustavilo srpske rukometašice da nastave da "melju" protivnika. U 19. minutu Srbija je vodila sa 14:5, a tri minuta kasnije i 17:6.Mali pad u igri Srbije početkom drugog poluvremena, Portugalke su iskoristile da smanje na 24:15, ali je Srbija serijom od 5:0 definitivno zapečatila sudbinu gošći.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: