Nazad

Rukometašice Srbije pobedile Grčku

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Četvrtak 31.05.2012 - 10:07

Rukometašice Srbije pobedile su sinoć u Amideu domaću selekciju Grčke sa 26:21 (13:11) u meču petog kola Druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srpskim rukometašicama ovo je bila četvrta pobeda u kvalifikacijama, dok je Grčka zabeležila peti poraz. Rukometašice Srbije brzo su dosle do prednosti od 7:2, ali su do kraja poluvremena dozvolile Grkinjama da smanje na 13:11.
 
Ipak, u nastavku utakmice Srbija je potvrdila kvalitet, veoma brzo stekla vođstvo od pet golova i sigurnom igrom obezbedila nove bodove. Sledeću utakmicu Srbija će u subotu odigrati u Novom Sadu sa Portugalom.
 
Dvorana: Sportski centar u Amideu. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Vagif Alijev i Alekper Agikašijev i (Azerbejdžan). Iskljucenja: Grčka 4, Srbija 4, Sedmerci: Grčka 1(1), Srbija 2(2).
 
Grčka: Kaciparasidu3, Cirnari, Prokopidu, Papadopulu 4, Nula, Mavrogeorgi 1, Mastaka, Vasileidu 3, Anagnostopulu, Vafeidu, Strataki 1, Cakalu 7, Masmanidu, Stasinu, Kazaki 2, Leka.
 
Srbija: Krpež 3, Popović 2, Lekić 6, Dmitrović 2, Matić, Damnjanović 4, Erić, Rajović, Ognjenović 2, Filipović 2, Tomašević, Milošević, Liščević, Lojpur 5, Bartošić, Georgijev.
 
Lekić: Možemo mnogo bolje
 
Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić izjavila je u sredu da je zadovoljna rezultatom i pobedom nad Grčkom, ali ne i igrom u meču kvalifikacija za prvenstvo Evrope.
 
"Već je kraj sezone i prilično smo umorne, jer možemo mi mnogo bolje da igramo. Bekovi su bili statični. Ova pobeda nam je bila bitna zbog plasmana na Evropsko prvenstvo i sada možemo mirno da čekamo", rekla je Lekićeva posle utakmice.
 
Selektor Srbije Saša Boškovic istakao je da je Grčka odigrala veoma dobro. "Drago mi je da je publika mogla da vidi lepu utakmicu. Mi smo ipak kvalitetniji od njih. Za nas je ovaj meč značajan jer smo videli gde grešimo i da nastavimo sa pripremama za Evropsko prvenstvo i Svetsko prvenstvo 2013. u Srbiji", rekao je Bošković. Prema njegovim rečima, reprezentativke Srbije su imale naporna prvenstva. "Zahvaljujem se što su došle i što su igrale za reprezentaciju", rekao je Bošković.
 
Selektor Grčke Sokratis Vakalis ocenio je da je utakmica bila dobra i da je zadovoljan igrom svoje ekipe. "Trudimo se da u svakoj utakmici odigramo što bolje. Iznenađen sam velikim interesovanjem publike i velikom podrškom u Amideu", rekao je Vakalis.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: