Nazad

Sa čime će Janković na Žirondince?

Izvor: Sportske - Nacionalni sport - Sreda 22.08.2012 - 13:26

Fudbalere Crvene zvezde u četvrtak očekuje najteži test u poslednjih godinu dana. Postavlja se pitanje čime raspolaže novi trener crveno-belih pred "meč sezone" i ko će početi duel sa Bordoom.

Aleksandar Janković nalazi se u svojevrsnoj trci sa vremenom. Novi strateg Crvene zvezde preuzeo je ekipu dva dana pred prvi meč plej-of faze kvalifikacija za LE a to nije jedini problem sa kojim se selektor mlade reprezentacije Srbije suočava u ovom trenutku.

Na stranu to što će Janković za manje od 48 sati morati da stabilizuje ekipu na psihološkom planu nakon remija sa Radom i ostavke Roberta Prosinečkog. Mladi stručnjak će do četvrtka uveče morati da sklopi tim od onoga što u ovom trenutku poseduje a to neće biti nimalo lako.

Najpre treba uzeti u obzir činjenicu da je ekipu odmah za Robertom Prosinečkim napustio i Evandro Goebel. Zvezda je ostala bez "Maestra" u jako teškom trenutku, i bez obzira koliko su Brazilčeve igre bile, više ili manje, dobre od starta sezone, njegovo odsustvo primetiće se u igri crveno-belih.

Danak prelvelikog broja dobijenih žutih kartona na prvom meču sa Omonijom platio je Filip Kasalica koji je i u revanšu na Kipru "požuteo" pa će i špic napada biti "otupljen" njegovim neigranjem.

Juče je potvrđeno da je reprezentativac Maksimović doživeo povredu i da se nalazi pod znakom pitanja za meč sa Bordoom. Kadu je zbog povrede kolena otpisan na duži vremenski period pa ostaje da se vidi kako će Aleksandar Janković prenebregnuti kadrovske probleme koji su u ovom trenutku evidentni i hoće li moći da napravi iznenađenje na premijeri pred svojim navijačima.

Ako je za utehu, Crvena zvezda je uspela da isplati 105.000 evra bivšoj ekipi Elija Babalja pa će Australijanac biti na raspolaganju Jankoviću bez obzira na to što se još uvek ne nalazi u formi koja je neophodna za takmičarske mečeve u Evropi. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: