Nazad

Sa šajkačkom peške do Londona!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 28.04.2012 - 16:08

Užičanin Milovan Milutinović krenuo je pešice prema Londonu, gde želi da se sretne sa predsednikom MOK Žakom Rogom

Nesvakidašnji poduhvat vredan svake pohvale - Užičanin koji ima 64 godine krenuo je pešice prema Londonu kako bi se registrovao u Ginisovoj knjizi rekorda u nošenju tereta težine 200 kilograma na 100 metara, ali i da vidi predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žaka Roga.

 


Milovan Milutinović planira da ovaj put prevali za 60 dana, odnosno da 2.470 kilometara prevali do 1. jula. Krenuo je iz Užica, preko Kosjerića, Valjeva, Šapca, Novog Sada, Horgoša, Beča, Nirnberga, Kelna do La Manša, koji će preći brodom, do Londona.



Milovan planira da svakog dana pređe po 40 kilometara.



"Užički Supermen", kako ga nazivaju u tom gradu, pre četiri godine je 100 metara pretrčao za 57 sekundi noseći teret od 200 kilograma, odnosno četiri džaka cementa.


"Odlazim sa rancem u kojem su donji veš, vunene čarape, vreća za spavanje, dva para patika, čutura, u majici sa tri boje srpske zastave i parčetom slavskog kolača koji mi je supruga dala za srećan put", rekao je Milovan, prenosi "Sportski žurnal".



Olimpijske igre počinju 27. jula, a Milovan bi u englesku prestonicu, prema planu, trebalo da stigne 1. jula i da ima dovoljno vremena da zatraži prijem kod Roga.



"Želim da mu kažem da čovek i sa 64 godine može da bude sposoban za ovakve poduhvate. Ako bude mogućnosti zamoliću predsednika MOK da mi dozvoli da pokažem celom svetu šta sve čovek može za dva minuta i sa 200 kilograma terea u mojim godinama", dodao je on.



Lekari su ga pred put pregledali i saopštili mu da je potpuno fizički spreman. Jedine probleme imao je oko finansija.



"Jedva sam prikupio nekih 85.000 dinara, a uzeo sam i kredit od jedne banke od 250.000 dinara. Valjda će to biti dosta za odlazak i povratak. Nisam ništa poneo od hrane, snalaziću se uz put", rekao je Milovan.



Ako uspe u ovoj avanturi, zaslužio je olimpijsku medalju!

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: