Nazad

Savo Milošević direktor u FSS

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 19.07.2012 - 19:37

Rekorder po broju nastupa za nacionalni tim Savo Milošević imenovan za direktora reprezentativnih selekcija FSS.

 Milošević je nedavno izabran u Izvršni odbor FSS. 

 
Posle aktivne igračke karijere, Milošević je probao da uđe u srpski fudbal kao funkcioner. Bio je kandidat za predsednika Partizana decembra 2009. godine, ali nije dobio poverenje Skupštine crno-belih. Pobedio ga je aktuelni čelnik Partizana Dragan Đurić.
 
Milošević je često kritički govorio o stanju u srpskom fudbalu. Zanimljivo, pre dve godine FSS je objavio saopštenje u kojem je optužio Radomira Antića, ali i Savu Miloševića da stoje iza navijačkog udruženja "Orlovi" sa ciljem rušenja rukovodstva FSS. 
 
Bivši proslavljeni fudbaler na to je odgovorio izjavom da je "rukovodeće ljude našeg Saveza u poslednje vreme uhvatila žestoka paranoja".
 
"Ne mogu ništa drugo da kažem, osim da je saopštenje FSS sramno! Izgleda da sam dežurni krivac za sve što se u Srbiji događa", rekao je tada "prozvani" Milošević, da bi u izjavi "Sportskom žurnalu" pojačao stav: "Ako čelnici FSS hoće rat - dobiće ga".
 
Međutim, očigledno je da su ti nesporazumi sada izglađeni i Savo će raditi u srpskom fudbalu sa značajne funkcije.
 
Zanimljivo, na sajtu FSS, u rubrici "Klub slavnih", nema imena Save Miloševića, koji je, uz Dejana Stanbkovića, sa 102 odigrane utakmice, rekorder po broju nastupa za državni tim. U toj rubrici stoji sada samo ime Dejana Stankovića.
 
Inače, funkcija direktora svih reprezentativnih selekcija nije postojala neko vreme. Poslednji koji je bio na tom poslu je Dragan Džajić u vreme kad je predsednik FSS bio Zvezdan Terzić. Međutim, Džajić je tu funkciju obavljao samo četiri dana, nakon što je usledilo njegovo hapšenje, a potom i optužbe da je učestvovao u malverzacijama sa ugovorima nekoliko bivših fudbalera Crvene zvezde dok je bio čelnik tog kluba.
 
Nova funkcija Save Miloševića znači da će on biti nadređen i selektorima svih selekcija, kao i sadašnjem direktoru mlađih selekcija Mitru Mrkeli.
 
Pre nešto manje od godinu dana postavljen je u stručni štab reprezentacije Crne Gore kao savetnik selektora Branka Brnovića.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: