Nazad

Simonović prva Zvezdina "lasta"

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 24.07.2012 - 19:51

Iskusni krilni košarkaš, osvajač zlatne medalje na Univerzijadi 2009. u Beogradu, potpisao je dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

  Marko Simonović (26 godina, 203 cm) vraća se u srpsku košarku posle jedne sezone provedene u Albi i tri u podgoričkoj Budućnosti!

On se u utorak obavezao na dvogodišnju vernost Crvenoj zvezdi i tako postao njeno prvo pojačanje u ovom prelaznom roku.

Klub je do sada napustio samo Nemanja Nedović, novi član Lijetuvos Ritasa.

Simonović je igrao za Lavove 063, niški Ergonom, belgijski Ostende, a afirmisao se u redovima Hemofarma, odakle je leta 2008. otišao u Budućnost.

Reč je o pouzdanom košarkašu, dobrom atleti i šuteru za tri poena, sa bogatim iskustvom igranja u evropskim takmičenjima.

Prošle sezone je u dresu Albe iz Berlina beležio 9,3 poena i 3,1 skok po utakmici, a u prvenstvu Nemačke 6,7 poena i 2,6 skokova. Kao igrač Budućnosti u sezoni 2009/10 imao je prosečan učinak od 13,8 poena i 5,2 skoka u Jadranskoj ligi.

Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlato u Beogradu 2009, kada je malo nedostajalo da ga Dušan Ivković prekomanduje u seniorski tim.

Simonović se nalazio na spisku želja, koji je upravi prošlog meseca dostavio Svetislav Pešić, ali je potpisan pre završetka pregovora sa Pešićem oko ostanka u klubu. O sudbini trofejnog trenera možda će se znati nešto više nakon sednice Predsedništva Crvene zvezde, zakazane za utorak predveče.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: