Nazad

Siniša Mihajlović selektor Srbije

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Ponedeljak 21.05.2012 - 18:33

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na današnjoj sednici koja je održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi jednoglasno je izabrao Sinišu Mihajlovića za selektora Srbije.

Mihajlović je potpisao dvogodišnji ugovor, što znači da će selekciju Srbije voditi najmanje do kraja kvalifikacija za šampionat sveta u Brazilu 2014. godine. "Velika mi je čast što sam postao selektor. Uveren sam da mogu da ostvarim ciljeve i želje navijača", rekao je MIhajlović u prvom obraćanju novinarima.
 
On je danas saopštio i spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve protiv Španije, Francuske i Švedske. Na spisku su četiri debitanta - Branimir Aleksić, Nikola Maksimović, Filip Mladenović i Srđan MIjailović, ali i povratnik Aleksandar Luković, koji se dok je selektor bio Vladimir Petrović privremeno oprostio od nacionalnog tima.
 
Na spisku se nalaze:
Golmani: Željko Brkić (Sijena), Damir Kahirman (Tavrija), Branimir Aleksić (Spartak Subotica).
Odbrana: Pavle Ninkov (Tuluz), Dušan Basta (Udineze), Slobodan Rajković (Hamburg), Branislav Ivanović (Čelsi), Milan Biševac (PSŽ), Neven Subotić (Dortmund), Nikola Maksimović (Crvena zvezda), Duško Tošić (Crvena zvezda), Aleksandar Luković (Zenit), Filip Mladenović (Crvena zvezda), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Ivan Obradović (Saragosa).
Vezni red: Nemanja Matić (Benfika), Radosav Petrović (Blekburn), Aleksandar Ignjovski (Verder), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Ivan Radovanović (Novara), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Nemanja Tomić (Partizan), Adem Ljajić (Fiorentina), Dušan Tadić (Tvente), Darko Lazović (Crvena zvezda), Zoran Tošić (CSKA)..
Napad: Boško Janković (Đenova), Filip Đuričić (Herenven), Lazar Marković (Partizan), Dejan Lekić (Osasuna), Stefan Ščepović (Hapoel).
 
Mihajlović će na klupi Srbije debitovati 26. maja u Sent Galenu protiv Španije, pet dana kasnije sledi duel sa Francuskom u Remsu, a mini turneja se završava 5. juna u Stokholmu protiv Švedske.
 
Mihajlović uveren da će Srbija igrati u Brazilu
 
Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da je uveren u plasman nacionalnog tima na Mundijal u Brazil 2014. godine i da ne bi ni dolazio da misli drugačije. "Ubeđen sam da ćemo igrati u Brazilu, da nisam, ne bih ovo ni prihvatio. Velika mi je čast što sam postao selektor Srbije i želim jasno da kažem kako ovde nisam samo zbog para, nego i zato jer mi je to cašt i zadovoljstvo", rekao je Mihajlović na zvaničnoj promociju u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.
 
Mihajlović je potvrdio da će svaki reprezentativac morati da potpiše "ugovor o etici" i da se ponaša u skladu sa njim. Na tom ugovoru će biti potpisi predsednika FŠ, generalnog sekretara, selektora i naravno igrača. "Kao fudbaler sam pravio greške, na terenu i van njega. Kad smo već mi to radili, onda ovi mladi ne bi trebalo to da ponavljaju", konstatovao je Mihajlović.
 
On je posebno apostrofirao značaj pevanja himne. "Kada gledamo utakmice vidimo da naši igrači uglavnom ćute, a rivali pevaju himnu svim glasom, često i ceo stadion. To je odmah na startu početna psihološka prednost", istakao je on.
 
Novi selektor je otkrio da nema ništa od povratka Dejana Stankovića i Nemanje Vidića u nacionalni tim. "Razgovarao sam sa obojicom i nijedan neće da se vrati u reprezentaciju. Potrudiću se da Deki bude sa nama kad god to može, jer ga želim blizu sebe, a i znam kakav ugled uživa među igračima", naglasio je MIhajlović.
 
Mihajlović je "zamolio" novinare da kada dođu pobede sve zasluge daju igračima i Savezu, a kada bude poraza isključivo pišu o njegovoj odgovornosti. "Fudbal je zabava, ali, rezultati su takođe veoma važni. Ja sam uveren da ćemo ih imati. Takođe, želim da vam kažem da ću se truditi da uglavnom imam mlađe igrače, ali i one koji imaju nešto više iskustva", poručio je Mihajlović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: